Snöstorm och motvind!

Alltså, vafan. Jävlar. Det snöar och ingenting funkar. Just därför beställde jag en taxi till 07.45 i morse (resan tar högst tjugo minuter i rusningstrafik och vi börjar 09.00) så att jag skulle ha gott om tid på mig. Väntade. Väntade. Väntade lite till, provade att ringa taxibolaget. Blev utslängd ur kön efter 10 minuter. Väntade en stund till, försökte ringa igen och exakt samma sak hände.

Som tur var kunde jag stå innanför dörren till porten, annars hade jag blivit förfrusen och översnöad. Folket som försökte gå förbi på gatan kämpade verkligen, och jag tyckte nästan synd om en mamma som släpade två pulkor med ungar i motvind och snöstorm, på en oplogad gata. Ja, man gör sina egna val och så vidare, men ibland är det inte roligt. Ibland rent av livsfarligt, som jag skrev om här.

Trottoar och gata med snö och is

Efter 45 minuter gick jag in och mailade i stället, frågade om den skulle komma snart eller hur läget verkade. Då fick jag minsann svar på en gång, och att de inte kunde säga när eller ens om den skulle komma över huvud taget. Jag skulle ju i alla fall inte hinna fram till klockan nio med den bil jag hade bokad, så jag frågade om det fanns något tillgängligt senare. Jo, kanske halvelva, men den skulle lika gärna kunna vara sen eller inte komma fram heller.

Njae, då hinner jag kanske fram lagom till lektionen slutar. Ergo: Jag kom inte till ”skolan”, och min date med Fru Hatt är uppskjuten till en annan dag när det går både tunnelbana och bilar. Det är ändå ganska kul att se folk som kämpar där ute…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/snostorm/

2 kommentarer

    • Monica/handbrutendecember 6, 2012 kl. 00:43
    • Svara

    Oj oj oj Det var rysansvärt, vilket väder ni har där uppe i Sthlm. Här har solen varit fram lite då och då, Och snö har vi inte fått idag. Men kallt som fan har det varit och det är det fortfarande. Brrrr

    1. Hoppas att ni slipper, det var fullständigt kaos!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.