Speed-hating

Jag hatar dating, särskilt på nätet. Så sjukt jobbigt att försöka lära känna någon som man inte får någon riktig uppfattning om, förrän man faktiskt träffas och pratar. En gång var jag på en date med någon som verkade okej online, och han åkte ett par mil för att träffa mig på ett fik där jag bodde. Det visade sig att killen hade använt någon annans porträttfoto, med ursäkten ”men det är ju insidan som räknas”. Idiot. Jag gick därifrån, och han var inte ens ful. Jag skulle aldrig i livet stanna kvar och genomlida en dålig date, det är ju mycket bättre för alla inblandade att säga vad man tycker och ägna sig åt något roligare i stället. Men det verkar som om många har svårt att säga ifrån, så fort man vet.

I går fick jag ett tips om en artikel, skriven av Douglas von Brömssen på eDarling, gällande en ny företeelse från England inom dating: ”Speed-hating”. I stället för att tala om vad man gillar (mysiga hemmakvällar, musik och att umgås med vänner säger inte ett skit om dig), så pratar man om saker man avskyr. Det är ju helt briljant! Inte bara säger det faktiskt något som spelar någon roll, men folk blir lite ställda när de står inför en lite ovanlig situation, och det blir ett mer avslappnat samtal när man pratar om känslor i stället för något jävla talmanus där man försöker framställa sig själv i bra dager – även om känslorna handlar om avsky. Det handlar inte om att klaga, utan om att visa en personlig sida av sig själv.

Spegel

Man sitter inte heller arg och klagar på saker i timtal, utan som namnet antyder är det korta snabbträffar. Jag håller verkligen med om att det är betydligt enklare att hitta gemensamma samtalsämnen om saker man inte gillar, än att försöka hitta gemensamma hobbies. Man måste inte ha liknande intressen för att fungera bra ihop, men det är ju bra att veta om den andre avskyr något man själv gillar. Jag avskyr idioter, fiskbullar, ut- och invända strumpor i tvättkorgen och tredagars skäggstubb när det är hångeldags. Vad hatar du?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/speed-hating/

16 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag hatar självgoda, egoistiska, lögnaktiga, falska och elaka människor. Salt sill hatar jag plus surströmming. Och att jämt och ständigt ha värk plus att jag ALLTID är så förbannat nervig. Det får räcka för en stund. För jag hatar så förbannat mycket, så när jag tänker på det så blir jag jävligt arg.

  1. Jag förstår vartenda ord! Man blir mer uppeldad av att prata om det, än om hobbies, helt klart!

 2. Hö hö hö 🙁

  1. :mrgreen:

 3. Briljant. Nu hatar jag mig själv för att jag inte själv kom på det. 😀
  Hatar är ett starkt ord så jag säger istället avskyr. Det jag avskyr är männiksor som inte kan ta hänsyn till andra. Rökning vid dörringångar, Spela musik på mobilen för alla på bussen, Folk som bär hundar med sig in i butiker.
  Det finns mycket jag ogillar men mest att folk inte bryr sig om att de trampar på andra. Jag försöker alltid tänka på de runt omkring mig och göra livet smidigt för alla.
  P.S Jag hatar verkligen hundar. De är äckliga. D.S

  1. Ja, visst är det en bra idé! Jag avskyr också hänsynslösa människor, de är vidriga.

   Hundar, hmm… Jag gillar dem när man träffar dem då och då, men orkar inte ha en!

  2. Varför är de äckliga??? De är ju helt underbara och jag fattar inte varför man kan säga så om dessa underbara djur….

   1. Smaken är som baken! 🙂

 4. Behöver det tilläggas att jag ofta säger till dessa människor att tänka på andra? Det är inte alltid populärt men jag säger det på ett snällt sätt och vem vet, kanske planterar jag att lite frö.
  Oftast tänker folk inte till men många gör även som de tycker är rätt och skiter i fullständigt andra.
  Skrikiga och störiga ungar på ett café där föräldrar ibland inte ens verkar bry sig om vare sig ungarna eller gästerna. Huva….

  Enda gångerna jag stått ut med hundar var i försvaret men då var det väluppfostrad hundar. privat avsky jag dom och kan inte ens förstå att folk vill ha hundar. 😀

  1. Det Är bra! Jag gör också det, kan oftast inte hålla käften. Ibland snällt, ibland överdrivet snällt så att de kanske förstår att jag driver med dem, ibland mindre snällt. Ungar, ja… 🙁

  2. Nej men vad nu då!!! Har jag kommit fel eller?? Vad är det som är fel med hundar? Människor då, kan man generalisera alla människor i ett fack och säga si och så om dom? Det är fel och det är också fel att säga så om hundar. Fy fan!!!

   1. Nej, självklart kan man aldrig generalisera! Alla är olika, men att inte visa hänsyn är lika otrevligt vem det än handlar om, tycker jag.

 5. Nu handlade ju inlägget om vad man hatar eller avskyr. Jag hatar hundar men andra får gärna gilla dom. Jag tycker inte om hundar då de luktar illa. Hoppar och slickar på mig men framför allt bajsar där jag går. OK, det sista är ju hundägarens fel men det går ut över min åsikt om hunden.

  Varför är hundar något undantag? Folk verkar tycka det är OK att hata spindlar, råttor eller katter men hundar får man inte kritisera.

  Träffade tydligen en känslig punkt hos dig och det visar kanske att du själv har åsikkter om hur människor ska vara. Som sagt, vi har alla fördomar.

  1. Helt sant. Jag gillar katter, men har full förståelse för att det finns folk som skyr de där grejerna som pesten.

   1. Gillar själv de där pälsbollarna och har ofta blivit förvånad hur folk i allmänhet har helt olika åsikter om hundar eller katters värde.
    Det är så lätt att bli missförstådd i ett inlägg och gillar någon det andra är det lätt att känna sig påhoppad.
    Det jag inte gillar är att hundar börjar bli något av ett barnsubstitut för många människor. Hunden skäms bort och ska precis som ett barn älskas av alla. Det gillar jag inte alls.

    1. Ja, det är skillnad på sak och person, kritik och personliga påhopp. Jag känner ganska många som verkligen avskyr hundar, faktiskt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: