Strömavbrott och misär

Har haft strömavbrott hemma hela eftermiddagen. Tusentals hushåll söder om stan var utan strömming! Tog en tupplur när jag kom hem, och när jag vaknade satte jag mig i soffan med älskaren R, som var hemma sjuk. Sen blev det kolsvart. Jaha. Tände en massa ljus, och satt och pratade en stund. Sen spelade vi ett parti Monopol, och jag fick storstryk. Inte bra. Sen satt vi och utövade finsk misär a la Kaurismäki en stund, och undrade hur många förhållanden som antingen skulle alstra fler avkommor i dag, eller gå åt skogen.

Blixt, ström

Det finns liksom inte så mycket att göra, mer än att prata med varandra. Till och med mottagning och internet i telefonen var stendött. Låg i soffan ett tag till och babblade, medan katten var överlycklig över mörkret, och alla skuggor som dansade på väggarna när bilar körde förbi. Till sist blev vi hungriga, och bestämde oss för att åka och käka någonstans på ett utfodringsställe norrut. Tåg och tunnelbana stannade ju också, så det var kaos på vägarna. Jäkla strömavbrott!

Bilen hade ju frusit ihop totalt, det gick inte ens att låsa upp dörrarna. R gick ut och försökte värma upp den, men först var han tvungen att klättra in genom bakluckan, haha! Jag väntade inne tills det gick att låsa upp och kliva in normalt, och precis när jag kom ner till bilen (kolsvart trappuppgång är dåligt när man har ont), kom elen igång igen. Varde ljus, efter sisådär tre timmar. Hissen lät konstigt och gick väldigt långsamt, så jag klättrade upp för trapporna igen. Och där är vi nu. Skippar alltså snabbmaten. Vilken händelserik eftermiddag, det händer grejer här i förorten!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/stromavbrott-och-misar/

2 kommentarer

  1. ha ha ha Ni är ju för roliga. Synd att jag inte fick se när din R klättrade in i bakluckan. 🙂 Och inte visste jag att ni hade strömming…. 😉

    1. Hehe, det såg riktigt kul ut! Bilinbrott, vaddå? 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: