Svar från Färdtjänst

Ni kanske minns att jag skrev om en helt värdelös samåkning i söndags? Från Bagis till Liljeholmen, via Skeppsholmen i stan. Själva resan tog ungefär en timme, jämfört med 15-20 minuter i rusningstrafik (och det var lugnt, på en söndag!), och så fick vi vänta i 35 minuter innan den kom. De ringde och sa att de var en kvart sena, och det är helt okej, men när man sen står där och väntar och inser att det var en grav underdrift, då blir man arg. Jag mailade ett klagomål till kundtjänst, och frågade bland annat om det var helt omöjligt att få kliva av när det blir så fel. Och så här fick jag till svar:

Efter kontroll så håller sig den aktuella samplaneringen inom de tidsramar som är tillåtna vid en samplanering. Vidare så har den teoretiska tidsplanen inte hållits pga av att bilen var försenad och detta med största sannolikhet på grund av den rådande trafiksituationen.

Det senaste stämde ju inte, för jag hade kollat upp störningar både gällande den vanliga trafikinformationen och för SL. Inga köer, betydande stopp någonstans, eller förseningar i kollektivtrafiken. Sedan hänvisade de ju till resegarantin, som efterlyser bilen eller skickar en ny. Men det handlade ju inte om det, för jag hade ju telefonkontakt med Färdtjänst, och de sa att bilen var på väg och att det inte fanns några andra att tillgå. Hur som helst, mailet avslutades med:

Enligt gällande regler så ska föraren utföra beställt köruppdrag, alltså ska resan utföras mellan beställda adresser.

Så nej, man får inte hoppa av. Det är bara att bita ihop och räkna med att komma någon timme för sent trots att man är ute i god tid. Hade faktiskt hoppats på lite bättre respons, och det är ju synd att man är beroende av dem för att komma någonstans. Har svårt att tänka mig att något annat reseföretag, eller någon annan tjänst heller för den delen, kommer undan med sånt här. Men vi är ju bara funktionshindrade eller gamla, och orkar inte röra upp en storm. Eller?

Tornado, storm


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/svar-fran-fardtjanst/

2 kommentarer

  1. Vilket jävla idiotsvar! De kan ju inte ens uttrycka sig normalt… 🙁

    1. Ja, det var ett riktigt dumt svar. Det var så dumt att det inte ens svarade på de klagomål jag framförde!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: