Svartvitt

Det såg ut som om vi åkte i en film som gick i svartvitt i går förmiddags, när vi var på väg till lantstället. Det regnade, var 6 plusgrader, och det fanns inte en tillstymmelse till färg någonstans. Inte riktigt min kopp te, men plusgrader är bättre än den där sibiriska kylan. Kanske värmen från Tyskland är på väg? Det skulle förmodligen bli översvämning i stan, med tanke på hur mycket snö det är…

Det blev inget direkt julfirande med ”svärisarna”, men väl en mysig middag tillsammans. Det hade kommit lika mycket snö som i stan, så älskaren R ägnade sig åt lite snöskottning, svärandes. Jag satt inne med min filt och gjorde inte så mycket alls, för jag blev så trött av resan, trots att det bara tar en dryg timme. Vi stannade för att handla mat på vägen, och det är ju aldrig bra. Kollade på film, drack hemkörd glögg och spelade spel utan att slåss över huvud taget!

Vinter på lantstället, hav och brygga

Rean har börjat, och det var ganska tjockt med bilar på väg till det stora köpcentrumet i området. Det är julklappar som ska bytas, saker som måste köpas (öhh, nej) och folk som måste komma iväg hemifrån för att inte få tuppjuck av att umgås med släkten för länge. Får se om vi tar en tur in till huvudorten här, om vi inte har något bättre för oss. Det är glashalt ute, så att promenera någon längre bit står inte på agendan för min del. Finns i och för sig broddar att låna, så kanske kan prova ett varv runt hagen i alla fall. Det finns även en spark, som jag kan sitta på medan någon annan kör i snön – som även den går i svartvitt. Och så finns det en hund som drar. ”In Sweden we call it a kick”.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/svartvitt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: