Tandtråd

Tandtråd är bra. Ni använder väl tandtråd?! Jag blev tipsad av min faster om att det inte bara är bra för munhygienen, man kan även skapa ljuv musik av den. Kolla! Killen har alltså bytt ut alla strängar på gitarren mot vanlig tandtråd, och lyckas spela riktigt bra.

Det är lite som med silvertejp. Går det inte att laga med silvertejp är det trasigt på riktigt! Älskaren R tejpade ihop den lilla röda sportbilens fönster en gång. Vi hade åkt bilfärja, och betalat genom fönstret. Det var 20 minusgrader ute, och fönstret gick inte att veva upp när vi åkte av. Det var svinkallt, men silvertejpen fixade problemet tills vi kom hem. Nu undrar jag ju bara: Hur gör man musik av silvertejp?

Kanske man kan mixa ihop något av ljudet när man rycker loss silvertejp från något? Om man tejpar en hårig mans bringa så får man ju även med ett litet skrik, det kanske skulle kunna bli något. Annars kan jag nog inte komma på något… Tandtråd däremot går ju att använda på flera instrument. Piano, fiol, cello, harpa, eller varför inte en tandtråd-cembalo? Eller i en trumslagares vispar? Borde gå att utveckla hur långt som helst, men ni får hålla till godo med gitarristen så länge.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/tandtrad/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflandecember 9, 2012 kl. 14:58
  • Svara

  Musik vet jag inte, men silvertejp brukar Anna och jag rekommendera dem att använda som har BUSKIGA ögonbryn! 😛

  1. Hehehe!

  • Petterdecember 9, 2012 kl. 15:24
  • Svara

  Det ska väl vara: ”Går det inte att laga med silvertejp är det trasigt på riktigt.”?
  Silvertejp är bra, tandtråd är bra men jag slarvar lite emd det. De där Plackers eller vad det heter är grymma.
  Var dock tvungen att jobba hårt med tandtråd när jag för några år sedan hade tandställning. Det tog lite längre tid men var jävligt nödvändigt. Och rent blev det. Måste bara bli bättre på att använde det. Hm….

  1. Haha, så är det självklart, det slank med ett ”inte” för mycket! 😳

   Tandtråd är grymt.

  • Kaatzidecember 9, 2012 kl. 19:55
  • Svara

  Tandtråd är ett måste 😉
  Gillar plackers!

  1. Ohh, har faktiskt inte provat! Är de månntro bättre än vanlig tandtråd?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.