Vuxna lucior

Vet ni vad jag ogillar? Kom att tänka på det häromdagen när jag var ute med Sara och kollade på prylar, och såg små pepparkaksgubbe-dräkter och lucialinnen. Det gäller när vuxna människor klär ut sig i attiraljer som hör hemma i ett Luciatåg, men gör det på jobbet. Glitter i håret till exempel, eller tomteluvor. Har till och med sett vuxna kvinnor som har lucialinnen på sig, med vanliga kläder under, och liksom gör det utan att skämta. Nä, jag fattar inte varför. För mig är det en barngrej.

TomtehattMen vad vet jag, det kanske är så man ska göra. Jag skulle nog hellre äta larver än att gå ut som ett spektakel. Men det finns något som är ännu värre! Det är när folk bestämmer sig för att ha ett helt luciatåg på jobbet, komplett med falsksång och hasande i otakt. Fruktansvärt! Jag fattar väl att det är roligt för de medverkande och absolut närmast sörjande, men som utomstående (med oerhört gott gehör) kan det bli komiskt och nästan besvärande.

Man ser ibland att folk sitter och skruvar på sig, och försöker dölja fnittret. Sen applåderar de när det är färdigt. Ibland går samma människor fram och berömmer de medverkande efteråt också. Det blir nästan hånfullt med komplimanger som ges bara för att vara snäll. Självklart upprepas proceduren år efter år, för det var ju sååå uppskattat… Njae, lämna lucia-tågandet åt barnen och proffsen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/vuxna-lucior/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterdecember 13, 2012 kl. 21:15
  • Svara

  Du räknade precis upp allt det som gör att jag avskyr juletider. Det värsta är att en del människor som vill spexa men i vanliga fall inte vågar passar på när det är ”tillåtet” och därmed förpestar min tillvaro.
  Men även en sådan sak som att folk stormar in på fiket och börjar sjunga julsånger. Va??? Jag avskyr det. Det händer titt som tätt att någon kör dyker upp. Grrr…

  1. Ja, fy fasen. Vill jag se någon uppträda så väljer jag det själv och införskaffar dessutom själv en biljett om så behövs. Och när, eller om, jag vill det, så är det någon som är bra, och inte ”alla får vara med”.

  • Tatianadecember 14, 2012 kl. 08:30
  • Svara

  Eller de som promt MÅSTE sjunga på tunnelbanan. Morr !

  1. Ja, fy fan. Skona mina stackars öron!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.