Ankpress upphittad!

När vi var på kryssningsbåten så käkade vi i en av de vanliga restaurangerna dag två. Käkade kalv, det är nästan alltid gott. Men det roliga med stället var att de hade en ankpress stående på display där! Hahaha!

Ankpress

Den var riktigt fin! Jag och bästa M har ju kollat efter ankpressar på NK några gånger, inte för att vi behöver någon, men bara för att det är en rolig grej. Fasen vad ont det ska göra om man inte är död innan, men någon måste ju ha provat att pressa en levande anka (eller något) någon gång också. Man lägger i ankan och skruvar åt, lite i taget med ratten längst upp, så kommer alla goda safter ut i en pip på framsidan. Så praktiskt, men vem använder egentligen såna nu för tiden!?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/ankpress-upphittad/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Vanessajanuari 5, 2013 kl. 15:23
  • Svara

  Gud vad hemskt det låter med en ankpress, låter som ett tortyr redskap :/

  1. Haha, ja, riktigt vidrigt!

  • Petterjanuari 5, 2013 kl. 16:31
  • Svara

  Är det inte bättre att käka ankan som den är? Vad har man anksaft till? Kokar man buljong på det? Eller varför lägger man över huvud tagen en anka i en press?

  1. Japp, det blir godare buljong och sås om man knäcker benen innan man kokar dem. Och så är det väl någon sorts gelatinliknande substans i också. Men det finns säkert det som gör det av helt andra orsaker! :mrgreen:

  • Petterjanuari 5, 2013 kl. 17:06
  • Svara

  Aha… Det är kanske benmärgen och det där som liknar gelatin man är ute efter.

  Som BDSM-redskap känns det lite överdrivet men det kanske funkar även där ochd et finns kanske en hel del annat att ha den till för inte pressar man ankor så där ofta till vardags.

  1. Vet inte riktigt hur man stoppar in något utan att först ta loss det från kroppen, så som BDSM-redskap är det nog dåligt. Jag har aldrig ägt en anka, fryst eller ens en del av en anka, och även om jag gjorde det är inte att pressa den det första jag tänker på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.