Året som gått

Jaha, nu var det dags igen, att göra en liten sammanställning över det fruktansvärda året som gått. För ja, det har inte varit ett dugg bra. Visst har det skett roliga små saker, men på det stora hela har jag haft väldigt ont, och varit väldigt ledsen.

Januari
Arbetstränade till slutet av månaden. Lilla grå luddskallen opererade öga nummer två. Köpte en ny säng som har ställbar botten med fjärrkontroll – underbar och värd varje krona! Den 9/1 fick jag veta att jag blivit utförsäkrad den 27/11 förra året. Eh, tack… Bra början, liksom.

Februari
Hade en återträff med klasskompisar jag inte träffat sedan högstadiet! Fick älskaren R att flytta på det 200 kilo tunga kassaskåpet från vardagsrummet till sovrummet – en stor bedrift värd att nämnas. Testade autotraktion för ryggen, det blev sämre. Blev inskriven i Jobb- och utvecklingsgarantin hos Arbetsförmedlingen. Fasa. De hörde dessutom av sig för att anpassa arbetsplatsen jag var på mellan maj året innan och januari i år. Snällt, men lite sent?

Mars
En dålig månad, hade mer ont än vanligt. Sen pajade min dator, jag blev skitsur och var tvungen att köpa en ny. Hål i plånboken! Hängde en del på lantstället, för våren var tidig i år. Kunde sitta och sola i linne, och brände mig minsann också i solen. Tränade mycket, blev remitterad till smärtkliniken i Umeå för eventuell radiofrekvensbehandling.

April
Fick färdtjänst! Köpte en kalkonhatt och en discokula och hade en riktigt härlig fest med massor av vänner när jag fyllde år, det var en av årets höjdpunkter. Det var förresten snöoväder den dagen. Fick många fina presenter, men den jag har använt mest är ju akvarellsetet, som har resulterat i en hel del målningar! Åkte till smärtkliniken i Umeå för första gången, och blev besviken. En gång av många framöver.

Maj
Hängde på lantstället nästan hela månaden. I slutet av maj var det somrigt och skönt, och jag badade för första gången den 22/5! Gick nästan på Ozzy & Friends, och månadens orosmoment var en Excel-kurs som Arbetsförmedlingen anmälde mig till. Jag kan grunderna väl, så jag trodde att det var en fortsättningskurs. Inte då, det var grunderna, men i 320 timmar. Jag dog en smula. Var i Umeå igen ett par gånger och firade inlägg nummer 1000 här på bloggen.

Juni
Fick veta att jag har EDS. Hängde på lantstället, och R köpte en likadan säng till mig dit, som den jag har hemma. Fyndade lite saker som svärisarna rensade ut, bland annat en ananas! Sen fick jag jobb! Samma ställe som där jag praktiserade och arbetstränade på i vintras. Firade ett år sedan ryggoperationen, och orkade inte med mycket mer än att jobba och sova.

Juli
Jobb. Tog en roadtrip runt i Sverige en helg, och hängde på lantstället de övriga. Badade, gjorde paj, slappade, hängde med vännerna. De besökte VVS-museet, en miss av mig att inte följa med! Däremot följde jag med till Skansen, fast det hade jag kunnat skippa. Tröttare än trött. Avslutade min behandling på Stayac och fick en massa skor av ”svärmor”.

Augusti
Jobb, till och med slutet av månaden. Gick på flera bra fester och kräftskivor, och fick en ny vän, Sara. Älskaren R mördade en räv och jag fick dåliga besked i Umeå. Träffade bloggvännen Tofflan och hennes fästmö. I övrigt orkade jag inte med något, skitmånad.

September
Sista besöket på smärtkliniken i Umeå, samt första och sista på Spritmuseum. Herregud, så dåligt. Fick ännu fler skor av ”svärmor”, och hängde mest på lantstället. Ordnade äntligen ett riktigt kontor hemma, om än litet! Var tvungen att ta upp läkarkontakten med Vårdcentralen igen, det gick sådär. Fick en ny vän i Fru Hatt.

Oktober
Började den hemska, fruktansvärda kursen i ekonomi som jag ska gå på till och med juni. Såg fram emot att få lära mig saker, men mina förhoppningar grusades snabbt. Många tårar, mycket ilska och irritation, allt dokumenteras. Kunde inte göra så mycket utan hjälpmedel, så jag stod där och väntade. Hela månaden. Firade tre år med älskaren R och tränade tungt.

November
Gick i skolan, så lite som möjligt. Hamnade akut på SÖS när ryggen blev värre, och fick veta att de inte fått någon remiss från husläkaren. Tack. Det dröjde sju veckor innan jag fick hjälpmedel till skolan, så jag fick stå upp längst back och då och då skriva något med väggen som underlag. Tack igen. Under tiden hittills har vi hunnit med fem lärare och mycket bråk. Gick med syrran på Girls night out, och försökte träffa vännerna så mycket jag orkade.

December
Fick jobb igen, samma ställe som tidigare under året. Har gått kursen parallellt, så mitt liv har inte bestått av något annat än jobb, irritation för att jag aldrig får lära mig något på en kurs jag måste gå, och smärta. Jo, problem med Färdtjänst. Fram till jul – min första ledighet på flera år! Förutom det så har det varit den värsta månaden på evigheter.

Jaha, det var det. Inget vidare roligt. Klart är att efter jag slutar jobba den sista januari så kommer jag kanske inte att kunna fortsätta – det gör för ont. Måste ta tag i det här med oskickade remisser och försöka hitta någon som kan EDS, men det känns så jobbigt, och jag kan inte göra det själv medan jag går kurs och jobbar. Nä, jävla skitår, jag är glad att det är slut och hoppas på ett bättre framöver. Gott nytt år!

Champagne

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/aret-som-gatt-2/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.