Bankpennan

Hittade de här pennorna till salu på en avdelning i Pub-huset, de marknadsförs som ”bankpennor”. Det har väl inte så mycket med banker att göra, för såna här fanns (och finns fortfarande) alltid på ställen där folk behöver skriva. I olika varianter, såklart, men med två grundkriterier uppfyllda: De går att sätta fast i underlaget, och själva pennan sitter fast i hållaren.

Bankpennan, en kulspetspenna i olika färger från Ballograf i ett plastställ.

Det är anmärkningsvärt hur ofta sådana pennor stjäls. Folk sliter loss dem och tar med sig pennan hem, med en snutt kedja på. Hur jäkla illa ställt är det inte då!? Och vad som är nästan ännu mer anmärkningsvärt är det skamliga priset för de här enkla plastbitarna – 145 spänn!

De var dessutom mycket lättare än de som oftast står utplacerade. Tunn plast, liksom. Om man vill ha en, vill man väl ha en som står stadigt, och som har sin plats på ett skrivbord? Äh, vad fasen vet jag. Jag vet bara att jag inte skulle lägga 145 spänn på en kulspetspenna.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/bankpennan/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Annkijanuari 3, 2013 kl. 10:04
  • Svara

  Alldeles för dyrt. Att folk stjäl är tyvärr inte alls så ovanligt . På min förra arbetsplats fick vi även sätta fast radion i kedja för att behålla den.

  1. Oj, haha! Ja, man börjar ju undra hur det är ställt med folk när de behöver stjäla pennor…

  • monicaschjanuari 3, 2013 kl. 10:44
  • Svara

  Pennan är i själva verket ett fynd. Är jättenöjd med min röda. Den syns och är alltid på plats. För ett par år sedan var den årets julklapp i min familj.

  1. Oj då, där ser man!

  • Sofie Anderssonjanuari 3, 2013 kl. 13:02
  • Svara

  Tyvärr stjäl folk… Väldigt mycket vill jag påstå. I alla åldrar. Har en loppis och där snor folk allt möjligt. Man blir väldigt besviken. Som tur är möter man så många trevliga människor att det väger upp.

  1. Ja, det verkar inte bättre! Att det ska vara så svårt att skilja på ”ditt” och ”mitt”!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.