Bedrägeri från ”Nordea”

Jag fick ju ett gäng bedrägerimejl från vad som utgav sig för att vara från Swedbank för ett tag sedan, och nu verkar det som om även ”Nordea Norge” tycker att jag ska klicka på en länk och uppdatera min kontoinformation. Det kom självklart inte från Nordea, utan från en nets@jubii.dk, alltså någonstans i Danmark. Dessutom fick jag ytterligare ett från Swedbank i dag… Så här stod det i det som kom från Nordea:

På grunn av bekymringer over sikkerheten til din brukskonto, Visa, publiserte vi denne advarselen.
Ble brakt til vår oppmerksomhet at du bør verifisere kontoen via Visa oppdatert i sammenheng med vår kontinuerlige forpliktelse til å beskytte din konto og redusere forekomsten av bedrageri på våre nettsider. Hvis du tar 3 til 5 minutter av din online opplevelse og oppdatere dine personlige rekorder.

Når du har oppdatert kontoentrenger du ikke ha problemer i fremtiden med den elektroniske tjenesten.

Klikk Her For å Bekrefte Din kontoen Online

Takk for din umiddelbare oppmerksomhet til denne saken. Vennligst forstå at dette er et sikkerhetstiltak for å beskytte deg og din konto.

Men de kan väl för fan bekymra sig om att översätta det till svenska för att folk kanske ska tro på det? Sen vore det ju bra om det skickade det till någon som kanske eventuellt kan tänkas bry sig, för jag är inte kund varken hos Nordea eller Swedbank, och definitivt inte i Norge…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/bedrageri-fran-nordea/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 12, 2013 kl. 21:55
  • Svara

  Men alltid träffar man någon som går på det. Nordea och Swedbank finns ju i våra grannländer så visst kan det ju vara någon form av massutskick. Eller? 😀
  Tyvärr är människan ganska naiv och tror gott om allt som kommer ”uppifrån”. Lite kul att vi samtidigt i andra sammanhang gärna misstror allt och alla. Hahaha..

  Hade det inte lönat sig att skicka ut dessa fejkmail hade de ju försvunnit. Folk följer uppmaningarna och verkar aldrig lära sig. Det är som bekant inte brottsligt att vara korkad.

  1. Ja, verkligen. Kostar de här äpplena verkligen 19.90:-?!? Ja, jag klickar på den här länken!

   Tyvärr är det ju inte brottsligt att vara dum. Men ibland undrar man hur folk kan få försäkringspengar när de är så enfaldiga…

  • Tatianajanuari 13, 2013 kl. 09:23
  • Svara

  Jag har också fått sådana mail. Asså tror de att jag ska gå påå det ?
  Idioter.
  Kram

  1. Tydligen gör någon det! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.