Buffé och kulor

På båten, alltså! Kvällen i går började med en buffé, och den var riktigt, riktigt bra! Väldigt mycket att välja på, av alla sorter. Här är min förrättstallrik.

Förrättstallrik med skaldjur. Buffé på Finlandsbåt.

Sen tog jag en likadan till, sen ost, och sen hoppade jag till efterrättsbordet, där jag körde ett par tallrikar. Jag missade alltså varmrättsbordet helt och hållet, förutom det jag snodde från mina bordsgrannar. Så här såg farsans osttallrik ut, med både fläsk och pepparkaka! Haha! Det var faktiskt en helt okej buffé, bättre än jag trott.

Efterrättstallrik med ost, kex, pepparkaka och fläsk! Buffé på Finlandsbåt.

Sen gjorde vi ett besök i taxfreeshopen. Köpte några paket gröna kulor (det var extrapris på dem), och i kassan sa de: ”Ska du inte ta ett 25-pack på en gång, så levereras de till bilen?” Hahaha! Men vaddå, jag köpte ju inte sååå många!?

Gröna kulor, Fazer. Marmeladgodis. Om buffé på Finlandsbåten.

Sen blev det besök i baren, mycket garv åt folk, många paraplydrinkar och lite annat smått och gott. Blev omkringstyrd på dansgolvet (efter mycket tjat) så gott det gick av älskaren R, som hade slips och vattenkammat hår, dagen till ära. Vann fyra gånger insatsen på spelmaskiner, och blev skitsur när en dylik lite senare käkade upp 20 spänn för mig. Har knappt sovit över huvudtaget, och det är mest sängens fel, så vidare uppdatering kommer nog inte förrän vi är hemma i kväll. So long.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/buffe-och-kulor/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Tycker farsans tallrik är misstänkt lik din. 😉

  Verkar även som om någon anser de där gröna kulorna vara lika lyxiga som min gamla farmor tyckte. Klart kassörskan reagerade och erbjöd resten av pallen. Hahaha.

  Verkar som det inte blev någon större katastrof av seglatsen. 😀

  1. Oj då! Hehe… he…! Sådär, jag skyller på den tillfälliga sinnesförvirring som rådde på båten! :mrgreen:

   Alla lever och är hemma, så nej, någon större katastrof blev det inte. Men herrejävlar, säger jag bara. Måste knåpa ihop något om stället…

  • monicasch on januari 3, 2013 at 20:30
  • Svara

  Vad hette flytetyget?

  1. Cinderella.

 1. […] Lite mer om Ålandskryssningen, alltså. Det var kaos nästan hela tiden i taxfree-shoppen, med ungar kring godishyllorna och vuxna överallt annars. Det var lite för trångt mellan hyllorna, och en alldeles för liten affär för mängden folk som försökte länsa hyllorna. Eller så fyllde de inte på snabbt nog, för saker var slut. Som den snygga ringen jag ville köpa, till exempel… Fick med mig de här örhängena hem, förutom de där gröna kulorna. […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: