God drink!

I går kväll när vi slog oss ner och vilade efter maten så blandade älskare R en drink åt mig, och hällde upp en cognac till sig själv. Jag gillar inte cognac, mina drinkar ska gärna vara fruktiga. Eller i alla fall söta. Hur som helst, det blev en riktig smakupplevelse. Den ser ju inte särskilt god ut, eller hur? Satte dit ett paraply för att göra den lite trevligare i alla fall!

Drink med oboy och Creme de menthe. Låter vidrig, men smakade som after eight mintchoklad!

Men ack så fel! Det var en av de godaste drinkar jag någonsin har druckit! Det var helt enkelt hans variant av en Grasshopper, men i stället för vit kakaolikör och grädde så tog han ganska stark oboy! Den tredje, och avgörande ingrediensen är Crème de Menthe. Knallgrön mintlikör. Drinken ska alltså vara grön, men här syns det gröna bara lite längst ner, resten var brunt…

Den var i alla fall sjukt god (det trodde jag aldrig när jag såg den!), och den smakade som After Eight mintchoklad! Trodde aldrig att det skulle bli gott, men herregud vad många år av mintchoklad-drinkar jag har att ta igen nu! Jag vet, det låter vidrigt, men det var sjukt gott om man gillar choklad eller mintchoklad! Prova!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/god-drink/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschjanuari 19, 2013 kl. 19:23
  • Svara

  Min bagare runt hörnet var med och gjorde senaste Nobeldesserten och nu kan man köpa den i ett litet glas. Alltså: otroligt god och väldigt vacker. Passerade bär i botten, sedan ett lager bärmousse. Innanför glaset mot kanten var det en pytteliten skiva av rulltårta som dekoration. Översta mousselagret bestod av vit choklad. Ovanpå det hackade pistagenötter och något obekant sött. Och sedan en supertunn loop av choklad. Har just provsmakat…

  1. Åhh, det låter fantastiskt! Bär och vit choklad kan aldrig bli fel!

  • Petterjanuari 19, 2013 kl. 20:19
  • Svara

  Dags att börja dricka drinkar igen. Jag är en stor älskare av chokladpulver blandat med mjölk och jag älskar mintchoklad. För det mesta klunkar jag öl men är svag för ”fjolldricka” dvs Bailey’s, Amarula Tequila Rose och liknande slisk. 😀
  Kanske den häringa drinken är något jag gillar. Blir kanske en tur till det lokala systembolaget nästa vecka. Tack för tipset. 😀

  1. Haha, du har riktigt bra smak, låter det som! Jag blev väldigt överraskad över att det var så gott, för det var helt sjukt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.