Juice eller jos

Så här ser det alltid ut hemma hos mig när älskaren R har druckit juice. Han blandar alltid juicen med en kniv (ska han skära fruktkött i den, eller vad då!?), och så dricker han inte ur glas. Inte heller direkt ur tillbringaren, det ska nämligen vara med sugrör. Sugrör! Helst två också, trots att karln är vuxen sedan länge! Sen när han har druckit klart lämnar han oftast tillbringaren med alla redskap i. Så här.

Tillbringare med juice, eller jos? Dessutom med kniv och sugrör...

Det handlar självklart om sådan juice man blandar till själv från koncentrat, för i min värld bär man inte hem en massa extra vatten, även om det är godare med annan juice. Och jag vägrar skriva jos. Det heter inte jos. Jag får lust att preparera ett glas juice och fråga alla som stavar juice så: “Ursäkta, luktar den här josen eter?” Jaja, det är ju inte tekniskt fel, bara så… Fult! För mig är Jos en stad i Nigeria (det är faktiskt det) och inte något man dricker. Enklare är inte alltid bättre.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/juice-eller-jos/

8 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanjanuari 25, 2013 kl. 16:29
  • Svara

  Stavningen kommer från Finland, från den tiden när man kunde köpa djupfrysta koncentrat. Pekka slant med kniven när han skar upp förpackningen och skrek “josatan”.

  1. :mrgreen: Aha! Där har vi förklaringen!

 1. Sen har vi även Per Djoos, (uttalas sos), gammal hockespelare och numera tränare.
  Kul det där med stavningen. Jag skriver juice men tape skriver jag tejp. Morsan skriver jos. Båda stavningarna är tillåtna. var drar man gränsen för svengelskan?

  Jag bär inte heller hem 8 dl vatten och kan även jag blanda juice på olika sätt men inte med kniv. Sugrör är lite av resursslöseri och något jag lämnar till kidsen. Vuxna män och sugrör? Njaaaa.. kanske i en drink men inte i en bringare med juice. 😀

  1. Jag skriver också tejp! Inget är ju rätt eller fel vad gäller stavningen – tyvärr! :mrgreen:

   Naej, jag fattar inte heller det där med sugrör och kniv. Det måste väl vara ett av det sämsta av många möjliga sätt?

 2. Jos ska det ju vara inte sos. Fan med…. Jävla tangentbord….

  1. Per Jooooooos. Aldrig hört talas om honom!

 3. Gaah, blir galen när folk skriver jos, haha.
  Juice god damnit.

  Och tejp, såklart 😀

  1. Ja, juice god damnit, hahaha! :mrgreen: Självklart tejp, du har helt rätt!

 1. […] av ett sånt uttalande. Idioter. Och med det sagt går jag till gymmet, för jag drack minsann juice till maten, och det är inte bättre än […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.