Leksakskatt

I natt drömde jag konstigt om min grå katt igen. För ett tag sedan var det en liknande dröm, där han var en hamster, och nu var han ännu fler saker. Det började med att jag stoppade om honom på kvällen i sin lilla säng (tänk Sir Väs i Robin Hood), med en röd filt. Han låg och snusade, men log när han vaknade till och tittade på mig.

Grå katt

Sen var jag uppe ett tag till, och rätt var det var, stod han under vattenkranen i köket och drack. Hela han stod i diskhon, så han blev dyngsur, och det var hett vatten. Det verkade inte göra honom något, utan han drack klart. Sen började han krympa, och var till slut liten som en mus. Försökte torka honom försiktigt med en handduk, men då var han plötsligt helt livlös!

Började ge honom lite massage, och då växte han lite till storleken av en råtta, ungefär. Ungefär som den tecknade råttan i filmen ”Ratatouille”. Nosen stack ut, alldeles rosa, men i övrig var han som vanlig – helgrå med vita tassar. Fick lite panik, för det fanns inte ett livstecken. Kollade på kartongen han kom i (som en leksak!) om det stod några instruktioner för hur man skulle göra. Försökte få igång honom genom att röra på hans ben, och då upptäckte jag att han minsann hade flera andra funktioner.

Om jag vred huvudet i sidled stack hans tunga (av gul plast) ut, och om jag sen vred det bakåt med ett ryck fick han en hatt på huvudet. Ehh… Inbyggda finesser jag inte hade någon aning om, alltså! Började gnugga lite hårdare med handduken, och till slut hostade han upp lite vatten, växte till normal kattstorlek och piggnade till. Han ruskade av sig lite, sa att han var trött, och gick och la dig igen. Stoppade om honom igen, och sen vaknade jag. En helt vanlig natt hos mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/leksakskatt/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Malinjanuari 16, 2013 kl. 15:35
  • Svara

  ”Han ruskade av sig lite, sa att han var trött…” Helt underbart!

  1. Haha, medicinerna gör under för drömvärlden! :mrgreen:

  • monicaschjanuari 16, 2013 kl. 17:29
  • Svara

  Har du kollat doseringen efter senaste besöket på apoteket?

  1. Jajamen – sömntabletterna jag fick var fyra gånger starkare! De kommer alltså att räcka betydligt längre än planerat… Men den här drömmen kom från en helt vanlig dos! 🙂

  • piafiajanuari 18, 2013 kl. 19:11
  • Svara

  Jag har också använt mig av sömntabletter ibland, och nog får man märkliga drömmar allt! Jag bor högst upp i ett trevåningshus utan hiss, och därför stod det en häst utanför min dörr när jag skulle iväg till jobbet. ”Jaha?” ”Nejmen, jag är din hiss ner till gatuplan!” sade hästen. Och allt är självklart i drömmen.

  1. Hahaha! Ja, man ifrågasätter ingenting, för det bara är så självklart att det är på det viset! :mrgreen: Jag älskar mina konstiga drömmar, de gör att man vaknar med ett leende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.