Ljust på morgnarna

Det är så himla skönt att det faktiskt är ljust ute på morgnarna nu! I stället för att stå och vänta på taxin i mörker, så ser man lite av vad som händer runt omkring. Ett par månader till, och så kan man stå och vänta i solen. Längtar. Visserligen tycker jag att det är mysigt när det är mörkt ute, men det gäller ju mest när man är inomhus och kan tända mysiga ljus.

Vet inte om jag påverkas särskilt mycket mentalt av mörkret. I och för sig käkar jag rejäla doser D-vitamin de dagar jag inte är ute i dagsljuset, och det gör säkert skillnad. Annars skulle väl ingen rekommendera det, antar jag. Det kan tydligen även vara kopplat till smärta, så det är bara att fortsätta. Så länge man inte överdoserar helt åt helvete är det ingen fara för något annat.

D-vitamin. Tillskott av D-vitamin på vintern och mot smärta.Om bara den arktiska kylan kunde släppa lite så skulle det vara ännu bättre. Jag hatar kyla. Önskar att jag bodde någonstans där det var en behaglig temperatur på omkring 20 grader, året om. Det går ju inte att vara ute och gå i det här, till och med människor utan EDS och trasiga diskar får ju problem av det…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/ljust-pa-morgnarna/

6 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • shadaim12.wordpress.com/januari 25, 2013 kl. 10:53
  • Svara

  Vilken härlig blogg du har.
  Hittade dig genom blogstart.
  NU har du en följare till här.
  Håller med dig helt om att det ska bli å skönt när solen värmer kinderna på morgonen sen. kram

  1. Hej, vad kul! Blogstart är perfekt när det gäller att hitta bloggar, jag gillar det! Tack så mycket, kram!

  • Petterjanuari 25, 2013 kl. 21:21
  • Svara

  Rekommendera D-vitamin gör man bara av en aledning. Det går att tjäna pengar på preparaten. En normal kost ger vad man behöver men det är helt sant att solen är viktig för att kroppen ska producera D-vitamin men kosten räcker oftast.

  https://www.slv.se/sv/Fragor–svar/Fragor-och-svar/Mat-och-naring/Fragor-och-svar-om-D-vitamin/

  Att käka vitamintillskott i form av tabletter är jag ganska skeptiskt till men om det är farligt vet i katten. Onödiga utgifter dock. 😀

  Blogstart kände jag inte till. Kanske man skulle marknadsföra sig lite mer?

  1. Jag håller med dig angående det om alla vitaminer, utom just D-vitamin! Smärtläkare rekommenderar det också för många med kronisk smärta, så tror jag inte enbart att det är för pengar.

   De rekommendationer som finns på livsmedelsverket för vitaminer är de lägsta möjliga (enligt min förra smärtläkare), som fungerar en hel livstid utan att bli sjuk. Just vintertid är de flesta inte ute tillräckligt i dagsljuset tillräckligt mycket, och även om man inte blir sjuk, så är det ändå en av anledningarna till att folk mår sämre.

   Tillräckligt mycket mjölk eller fet fisk är faktiskt dyrare än ett piller om dagen, om man som jag inte får i sig så mycket av det i övrigt. 🙂

   Jag har hittat några roliga bloggar på Blogstart! Det mesta är självklart fullständigt mög, men ett par guldkorn dyker upp då och då!

    • Petterjanuari 27, 2013 kl. 20:21
    • Svara

    Där ser man. Inga absoluta sanningar alltså. 😀 Tror nog att vanliga friska männiksor klarar sig bra med normal kost. Lider man av någon åkomma kan självklart andra ordinationer var till godo.

    Men visst marknadsförs alltid hälsa för att kunna tjäna pengar och många gånger rinner preparaten bara genom våra kroppar och är en helt onödig kostnad.

    1. Ja, så är det absolut. Om folk hade sunt förnuft och åt bra mat skulle de spara tusentals kronor om året! 🙂

  • Elmis » På tal om vitaminerjanuari 27, 2013 kl. 20:26

  […] Klara skrev ett inlägg häromdagen om nyttan av D-vitamin och jag gjorde ett inlägg där jag ansåg det lite onödigt att köpa piller med D-vitamin  att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.