Magnetröntgen i dag

Change of plans. Jag ska till jobbet nu, som vanligt, men i stället för skolan senare så blir det magnetröntgen. De ringde i går och hade fått en återbudstid klockan två i dag, vilket passar mig alldeles utmärkt. Visserligen missar jag skolan (åh, vad synd!), men jag håller mig hyfsat uppdaterad angående vad de gör ändå. Vi har en grupp på Facebook, där vissa av oss är aktiva och talar om vad som händer. Det är bra.

Jag kan lika gärna åka dit i morgon och på fredag i stället. Jag brukar ju åka måndag, onsdag och fredag, men i måndags bodde jag på toaletten, och orsaken till att jag inte åker på torsdagar är helt enkelt att kroppen inte orkar så mycket, flera dagar i rad. Det får duga, jag lovar att jag hinner med det jag ska göra där ändå.

Magnetröntgen, alltså. Vet inte om det behövs någon kontrastvätska, och det där med att ligga still på rygg i upp till 90 minuter kommer att bli riktigt svårt. Det gör helt enkelt alldeles för ont att ligga på rygg på ett platt underlag även vanligtvis, så jag tänker mula i mig ganska mycket smärtstillande under förmiddagen, så att de har full verkan lagom till klockan två. Förhoppningsvis får jag ta paus lite då och då, så jag kan rulla ihop mig till en boll och pusta ut lite. Jag lär vara lite luddig lagom tills jag slutar jobba, och med lite tur inte innan dess. Men skit samma, jag biter ihop och ligger i fosterställning resten av dagen – för nu händer det i alla fall någonting!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/magnetrontgen-i-dag/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 23, 2013 kl. 08:37
  • Svara

  Hoppas att det går bra!! Tänker på dig!!!

  1. Tack igen!

  • Monica/handbrutenjanuari 23, 2013 kl. 10:40
  • Svara

  Vad skönt för dej att det händer något. Lycka till! Jag förstår att det blir tufft.

  1. Tack! Har kommit ut nu, och det gick ganska bra. Resten av dagen blir tuff 🙂

    • Monica/handbrutenjanuari 23, 2013 kl. 15:00
    • Svara

    Jag förstår det. Det brukar bli värk efter en sådan här röntgen.

    1. Ja, fy. Tog en taxi hem, ligger i sängen nu och tänker nog ligga kvar här. 🙂

      • Monica/handbrutenjanuari 23, 2013 kl. 16:52

      Det gör du rätt i. Det är du verkligen värd.
      Ta hand om dej.

    2. Tack och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.