Nyår 2

På lördag blir det nyårsfest hemma hos mig – igen! Eftersom den förra krympte från 12 till 4 personer på grund av sjukdomar och diverse annat, så bestämde vi att vi skulle ha en till fest lite senare. Och det blir alltså nu! Förutom en massa mat så blir det även bubbel (såklart) och choklad. Det var temat till originalfesten också, som vi skippade. Alla har med sig några chokladpraliner, eller någon annan choklad som man kanske inte äter varje vecka, och så provar vi lite av varje. Vid tolvslaget skålas det självklart i champagne!

Champagne

Vad gäller förberedelser blir det inte så jobbigt för min del. Jag ska baka en paj till efterrätt, och handla lite tillbehör. Bästa M har kvar maten i frysen sedan nyårsafton, och han står även för det mesta av tillagningen. Har satt två ankomsttider – en för de som vill hjälpa till, och en för när käket (förhoppningsvis) är klart. Det känns som det har varit mycket fest här hemma de senaste månaderna, och det är bra. Skönt, nära till sängen, kul (eftersom jag har så bra vänner) och piggar verkligen upp i vardagen.

Handla gör jag i morgon efter jobbet, nu när jag slipper åka till skolan efteråt (woohoo!). Tar en taxi ända hem till dörren, bakar pajen, och vilar. Älskaren R har ju fortfarande några kartonger med gamla prylar utspridda här, men han har fått fram till lördag klockan fem på sig att städa undan allt! Äh, det blir bra. Jag längtar!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/nyar-2/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.