Onödiga möten

Möten – det smidiga alternativet till arbete. Visst verkar det vara så ibland? Det hålls evinnerligt många till synes onödiga möten, bara för att. För att vad? Ja, få tiden att gå, få medhåll, för att folk inte vågar ta beslut själva, för att få gratis fika, eller för att avhandla saker som alla redan vet. Visst kan det vara skönt med ett break från jobbandet för att uppdatera sig om något, men i många fall handlar det om helt andra saker.

Möte. Onödiga möten

Jag har varit på så många onödiga möten, och hört så många onödiga saker, och jag har ändå inte jobbat på något ställe där det varit absolut nödvändigt. Det verkar liksom som om många arbetsgivare tar för givet att de anställda inte är så smarta eller drivna, och att de läser inte e-posten, dokumenten i fikarummet eller nyheterna på intranätet. Och många anställda gör inte heller det, trots att de ska.

Jag slipper i alla fall onödiga möten nu, och det är oändligt skönt. Jag har möjlighet att gå på en veckovis uppdatering om vad som händer runt om i världen, på onsdagar före lunch, men det kommer jag ju att missa framöver när jag bara ska jobba tre dagar i veckan. Får hålla mig uppdaterad på annat sätt. Behöver du gå på onödiga möten?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/onodiga-moten/

2 kommentarer

    • Tofflanjanuari 31, 2013 kl. 15:33
    • Svara

    Jag tycker att det kan vara ganska skönt med lagom mängd – och längd på! – möten. Vi är så jävla elektroniska nu för tiden att vi ibland glömmer att ses…

    1. Det är i och för sig sant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.