Playdate och böcker

Jag glömde ju helt bort att berätta om söndagen! Åkte hem till syrran först, fikade och lekte med hennes dotter. En riktig playdate, för enligt henne så fick inte mamma (syrran) vara med. Så vi stängde in oss i hennes rum och lekte med pärlor, bondgårdsdjur och spelade spel. Hon hjälpte mig att göra ett armband!

Armband av gröna pärlor, som jag gjorde med min systerdotter på playdate

Efter vår playdate var det dags att åka till mina föräldrar och käka. Vi hade bjudit in oss själva på middag, för älskaren R skulle ju ändå till sina föräldrars hus i närheten och rensa ut lite saker. Han stuvade hela bilen full med kartonger, och det var mestadels böcker. Väl lästa och lappade klassiker, som den här till exempel. En typisk R-bok.

Boken Finland i krig 1939-1940. Playdate och böcker.

På väg hem stannade vi till i deras hus igen för att se om det var några möbler vi var intresserade av. Började må extremt dåligt, och efter ett antal toalettbesök vågade jag sätta mig i bilen och åka hem. Somnade som en stock, och när jag kom hem intog jag muggen igen. Det blev inget sidbyte då heller, men en himla massa gamla och konstiga böcker att gå igenom. Ja, konstiga. Titlar som “Läsa sjökort“, “Full tank“, “Döden på larvfötter” (som i och för sig blev till filmen The Misfit Brigade, Wheels of Terror), “Sjökocken” och “Tekniken i dag 1960“. Säkert riktigt bra, allihop… Ska se vad mer för knasiga saker jag hittar, när jag orkar leta lite.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/playdate-och-bocker/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Helt klart böcker i min smak. Verkar som om R och jag har en del gemensamt. 😀
  Hittade nyligen årgång 1959 “Teknik för alla” i ett förråd. Hur kul som helst. Köpte även för några år sedan “När var hur” från 1946. Snacka om fakta. Hehehe.

  Kanske dags att göra ett blogginlägg om kansiga böcker jag har. Vad tror du?

  1. Det tycker jag! Han har bara öppnat en av kartongerna ännu – det står två till i hallen och väntar på undersökning! Det finns så mycket galet “skit” här, så du anar inte…

  • Sofie Anderssonjanuari 22, 2013 kl. 10:11
  • Svara

  Gillar med sådana böcker!

  1. De är väldigt roliga att bläddra i! Skulle önska lite mer variation bara… Haha! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.