Rapport från Husdjursmässan

Ja, vi kom iväg och besökte den där husdjursmässan i dag. Det var självklart inte värt pengarna, för det var knappt något att se. Bland utställarna fann man även saker som glassförsäljare, leksaker och städprodukter – antagligen poppis bland barnfamiljer. Barnfamiljer var det gott om, och precis som jag trodde hade föräldrarna ingen koll på sina ungar, eller brydde sig inte heller. En del föräldrar knuffade och trängde sig också, så att deras ungar skulle kunna få se något. Jag knuffade självklart tillbaka, och frågade vad fasen de höll på med.

-”Öhh, ungen ser ju inget!
-”Nej, kanske för att det är en kö före, full av folk som inte heller ser ännu?

Vad hände med att vänta i en minut tills någon flyttar på sig? Idioter. De flesta var så, tyvärr. Folk kan inte läsa heller. ”Rör ej” eller ”Peta inte på glaset” gäller tydligen inte barn, när deras egna föräldrar får bestämma. Jag har blivit påsprungen, knuffad, påkörd av tre barnvagnar och fått glasskladdiga händer på mina kläder. Vidrigt, inget av det är okej. Ändå fick jag inte en enda ursäkt. Föräldrarna var mer ouppfostrade än barnen, och de borde skämmas.

Djuren då? Jo, det fanns några stycken, men väldigt. Sex möss, sex får, två kor, några illrar och kaniner är liksom inte tillräckligt när tusentals människor vill kika. Det var en varierad blandning i alla fall, med allt från fågel…

Grå jako på Husdjursmässan 2013

…till fisk…

Alligatogädda på Husdjursmässan 2013

…till middag.

Shetlandsponny på Husdjursmässan 2013

Tyvärr glömde vi grillspetten hemma, så vi fick inget att äta. Det fanns inte någon information om djuren att tillgå, eller lärdom att få heller. Det var uppfödare som gjorde reklam för det de sålde, helt enkelt, och det borde inte kosta ett skit. Särskilt inte eftersom de inte hade mycket att visa upp. Den enda montern som faktiskt var bra och viktig, var den som tillhörde Stockholms Katthem.

Efteråt fikade vi, men jag var helt paj. Satt bara och gäspade, och orkade knappt prata. Aj. Än en gång blev jag förundrad över hur illa det är ställt med allmänheten, när jag upplevde människorna där. När ska folk lära sig att man inte får göra hur som helst bara för att man har barn?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/rapport-fran-husdjursmassan/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 5, 2013 kl. 19:44
  • Svara

  Va……. barn betyder ju att alla andra ska anpassa sig. Härom året var det en mamma som utrryckte sig i Debatt(?) att man kan ta med barn till bion om man inte ahr någon barnvakt. Enligt henne SKA alla acceptera att man har en liten unge med sig på bion. ”Vi för ju livet vidare”. Med det menade hon att övriga få finna sig i lite oreda för ”det är ju barn”,

  Med andra ord fick du uppleva precis det du trodde. Städartiklar hör ju till om har husdjur. Djur har blivit leksaker. Kolla bara på alla dessa små löjliga hundar folk bär omkring.

  Ur led är tiden och mänskligheten är på fall. Tur att det finns några av oss riktiga männiksor kvar. 😀

  1. Idiotiskt jävla synsätt. Det finns gott om barn i Afrika och Asien, som räcker och blir över för att föra livet vidare.

   Inte var det någon överraskning gällande människorna där, men själva mässan var betydligt sämre än jag trott. Tyvärr. Och ja, tur vi är så perfekta. :mrgreen:

  • maudjanuari 6, 2013 kl. 09:30
  • Svara

  men de borde ha en dag bara för vuxna. Annars tycker jag ett alternativ till den läbbiga mässan du varit på, att gå till en djuraffär – verkar ju vara både billigare och minst lika mycket (förutom hästarna då) att titta på 🙂

  1. Ja, det hade varit en riktigt bra idé, för de som faktiskt vill lära sig något eller är intresserade av mer än att klappa! 🙂

   Du har helt rätt, de flesta djuraffärer är betydligt bättre – tyvärr! Man kan ju tycka att mässan borde vara bättre och mer intressant, men icke!

  • Tatianajanuari 6, 2013 kl. 10:09
  • Svara

  Åååååååååh, en chetlis ! <3

  1. Den var pytteliten och söt! Skulle förmodligen gå att ha inomhus. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.