Röntgen och leende

Vilken dag. Jag är glad! Det var skönt att vara tillbaka på jobbet efter ett par dagars sjukdom, men jag var oerhört virrig. Var är pennan? Vad höll jag på med? Var lade jag min smörgås? Skyller det på mängden smärtstillande jag åt på morgonen för att klara av röntgen i magnetkamera efter lunch.

Det gjordes på Globen Röntgen, och de var väldigt trevliga och professionella. Klädde av mig, tog av alla smycken och kontaktlinser, och drog på mig sjukhusskjortan. Den var nästan snyggare än landstingsskjortorna man brukar få på sjukhus, men det saknades en knapp precis vid brösten… Rullades in i den gigantiska magneten, utrustades med hörlurar och nödsignal, och kämpade för att ligga helt still.

Med undantag för ett par sträckpauser gick det bra, och betydligt fortare än jag trodde. Det tog bara 20 minuter, men efteråt var det kämpigt. Försökte komma upp, klä på mig och stappla därifrån, men det slutade med att jag satte mig och ringde en taxi i stället. Så nu får vi se vad som händer med det där, jag har ingen aning. Husläkaren får väl besked om ett par dagar, det är bara att hoppas att SÖS vill ha med mig att göra sen.

Åkte hem och lade mig i sängen, där jag har legat största delen av eftermiddagen. Trots smärtan efter röntgen så har jag haft ett leende på läpparna hela dagen, och varför då? Det tänker jag inte avslöja riktigt ännu. Kanske berodde på mängden smärtstillande, men det finns en anledning till också. I morgon bitti får ni veta. Stay tuned.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/rontgen-och-leende/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Karolinajanuari 23, 2013 kl. 19:37
  • Svara

  Nu blev jag riktigt nyfiken! Det glädjer mig att du är glad, vad det nu än må vara! Skönt att du gjort magnetröntgen, antar det var ryggen! Själv ska jag göra magnetröntgen på måndag av knät, är det inte det ena så är det visst det andra… Hoppas vi båda får bra resultat (jo hoppas kan man!). Har jag förresten frågat om du varit på Spine center med din rygg?

  1. Hehe, det är väldigt bra nyheter! 🙂
   Japp, ländryggen. Men fy, vad har hänt med ditt knä?! Ska absolut hålla tummarna för bra resultat! Jag har inte varit på Spine center. Än. Haha, man vet aldrig, kanske hamnar där så småningom också. Känns som jag har varit överallt snart! 🙂 Har du varit där?

  • Karolinajanuari 23, 2013 kl. 20:00
  • Svara

  Kul med bra nyheter!!! Knät pajade före jul, troligtvis för att jag belastat knät så mycket sedan jag fick akut dålig rygg för ett år sedan. Men sjukgymnasten tror mest att jag får ont i knät eftersom ryggen drar snett så ena benet blir längre ibland… Jaja, återstår att se om ngn menisk eller annat dylikt är paj också. Var på Spine i samband med diskbråck för ca 10 år sedan om jag minns rätt, har dock aldrig opererat. De sägs ju vara bäst på ryggar i Sverige ( och ryggkliniken i Strängnäs), så det kan ju vara värt besväret. Annars kan jag rekomendera Rygginstitutet i Ladvik, en modulbaserad multimodial rehabilitering, googla det! Jag tycker jag fått mycket matnyttigt därifrån, och även träffat andra i liknande situation. Har ju ingen aning om de vet ngt om just EDS, men de kan ju iaf ryggar! Hoppas din kväll blir bra!

  1. Åh fy vad tråkigt! Det blir ju ofta en massa följdproblem av onda ryggar, hoppas att det inte är något allvarligt!

   Strängnäs har diskuterats, och jag har gått en multimodial rehab också i Nacka. Och så Stayac-kliniken på Lidingö, verkligen bra när det gäller rörelse och träning. Vi får se vad det blir av det här med röntgen till att börja med. Jag har egentligen inga preferenser, bara jag får komma NÅGONSTANS! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.