Sidbyte

Dags för ett sidbyte. Nej, det har ingenting med bloggen att göra, utan det handlar om att jag och älskaren R ska byta sida i sängen. Alltså, ur ett rent sömnmässigt perspektiv. Det kanske inte låter som en så stor grej, men med tanke på att jag har en special-sängbotten och madrass som är 15cm högre än hans sida, så blir det lite meck. Inte så lite heller – jag skulle aldrig klara av det själv.

Jag har alltid velat ligga på hans sida, och gjorde det från början när vi flyttade hit. Av någon anledning bytte vi sida för ett drygt år sen, innan jag köpte den här madrassen. Jag kommer inte ens ihåg orsaken till att vi bytte, men vad det än var så har det säkert gått över. Eller så upptäcker jag det igen efteråt. Mina sida ligger närmast fönstret, och det blir för kallt om fötterna om inte elementet är på, och elementet är konstigt. Antingen är det på eller så är det inte på, trots att det finns 6 steg däremellan. Är det på blir det för varmt.

Termometer, feber

Dessutom slipper jag krångla mig runt hela sängen för att ta mig till badrummet eller köket. Jag brukar alltid slå i sänggaveln när jag går upp på nätterna, och den har orsakat många ömma blåmärken strax ovanför knäna. Det vore skönt att slippa… Tänk om jag kunde komma på orsaken till varför vi bytte sida, det vore ju bra. R påstår att det var jag som ville byta, men det har jag svårt att tänka mig. Jag ligger helst på vänster sida, och har bara sett nackdelar med att ligga vid fönstersidan redan från början. För honom spelar det ingen roll, så jag fattar inte riktigt hur det blev så här. Vilken sida i sängen ligger du helst på?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/sidbyte/

10 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Annkijanuari 18, 2013 kl. 14:09
  • Svara

  Hej! Jag ligger alltid på höger sida av sängen och det råkar alltid vara mot fönstret . Jag vill ha kallt i sovrummet så det passar utmärkt när man FÅR ha fönstret öppet. Gubben vill ha varmt och jag kallt kanske dags att ha skilda sovrum!! Känner dock igen detta med blåningar, vi har så litet sovrum och om jag måste upp på natten så smyger jag i mörker och går alltid mot knopparna på sänggaveln vilket gör att jag är blå på låren nästan ständigt. Men hellre blå på låren än blåögd !

  1. Hahaha, precis som vi, fast tvärtom! Förhoppningsvis slipper jag frysa i framtiden, och det blir han som får dras med blåmärken! :mrgreen: Jag förstår bara inte hur det kunde bli så här…

 1. Ovanpå…. 😀
  I min säng är det mest jag som sover och då gäller alla sidor. har jag svårt att sova gör jag som Pippi och har huvudet vid fotändan. Det funkar, jag somnar på stört. Hahaha…
  I dubbelsängar är jag nog den som ligger på högersidan. Alltså när man ligger i sängen. Inte tittar på sängen. 😀

  1. Såklart! 😀 Ja, jag skulle vilja ha en skitstor rund säng så att man kan ligga lite hur som helst, men det är svårt när den måste vara ställbar!

   1. Hahaha… Min morsa skaffade sig en stor rund säng på äldre dar då hon tydligen alltid velat ha en sådan. Finns nog inga sådana som är ställbara. Affärsidè?
    Eller så får du offra hälsan för den coola runda sängen. 😀

    1. Ja, kanske det! Eller så får jag ha två sängar, en för bra dagar (rund) och den vanliga för sämre… 😀

 2. Jag är vänsterliggare – när man ligger i sängen, inte glor på den ovanifrån. Högersidan är närmast fönstret och vänstersidan är närmast dörren i mitt sovrum. Jag får ångest om jag ligger på den andra sidan – gamla obehagliga minnen som dyker upp.
  MEN… när vi tar in på hotell i Stockholm är det alltid tvärtom!!
  Nej, jag är varken logisk eller konsekvent…

  1. Som jag, alltså. Men jag får inte ångest, jag fryser bara! Och du, där sa du något! När jag tänker efter är det precis likadant för mig – hotell betyder höger sida!! Fasen vad konstigt. 😮

 3. Jaha. Nu blir jag ju tvungen att ta in på hotell för att kolla upp detta.
  Sist jag bodde hotell var i Norrtälje och då var det enkelrum med enkelsäng. Då gäller väl inte höger- eller vänstersida?
  Kan valet av sida även ha att göra med politisk riktning? Hur sover då en centerpartist? Som det låter? Hmmm…. :-S

  1. Njae, enkelsängar räknas inte. Jag tror inte på den politiska teorin heller, du får helt enkelt boka ett rum någonstans och prova. :mrgreen: Fast man ska ju egentligen inte tänka efter, utan bara lägga sig där det känns bäst!

 1. […] lite sovmorgon i morse, och herregud vad skönt det var! Har fortfarande inte gjort det där sidbytet i sängen, men jag ska påminna om det i helgen. Inte för att det är någon stor grej (tror jag), […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.