Smärta och prov

Ugh! Måndag morgon. Fyra veckors jobb framför mig, parallellt med den där galna kursen jag går. Armarna och händerna är bättre, men jag känner så fort jag sitter och skriver att det blir knas om jag använder lill- eller ringfingret på vänster hand, och armbågarna gör fortfarande ont. Ryggen ska vi inte tala om, jag kan knappt sträcka på mig. Men skit samma, nu ska här jobbas.

Börjar bli dags att leta efter en praktikplats i samband med kursen också, men det känns så jäkla dumt när man inte ens vet om kursen kommer att fortsätta, eller om vi har någon lärare. Det är så fruktansvärt dumt att det inte går att tenta av (man får inte ge prov på arbetsmarknadsutbildningar), så det är bara att sitta och vänta, och hoppas att jag är där den gången de kanske säger något jag inte vet.

Kvinna skriver i anteckningsbok

Det känns inte som om utbildningen direkt är något att skryta med när det gäller att hitta en praktikplats, det måste ju vara mer värt för en arbetsgivare att veta att någon är autodidakt, eller faktiskt kan lära sig saker på egen hand? Så skulle i alla fall jag resonera. Och jag skulle vara livrädd om någon med icke-verifierad kunskap skulle ha hand om finanserna, även om det bara är som assistent. Klart som fasen att det måste finnas prov på vilken vettig utbildning som helst. Tänk er en läkarutbildning utan prov, liksom.

Måste ta tag i det där med sjukvården också, för jag har fortfarande inte hört något. Och jag måste få hjälp snart. Det kanske låter dumt, men jag orkar inte ta tag i det så länge jag har alldeles för mycket att göra till vardags. Det borde vara tvärtom, men jag är tyvärr beroende av de där slantarna för att överleva. I kväll måste jag i alla fall boka tid hos husläkaren, för jag har snart slut piller. Dessutom tänker jag skälla på honom för att han inte har skickat någon remiss, som han lovade. Ser inte fram emot det

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/smarta-och-prov/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monica/handbrutenjanuari 7, 2013 kl. 11:02
  • Svara

  Jag kan inte förstå hur du har kunnat bli utförsäkrad från FK. Så sjuk och dålig som du är ska du inte arbeta och gå kurser, som inte är annat än skit. Du borde få sjukbidrag och rehabilitering. Kan de inte förstå hur sjuk du är? Är du med i RESURS? Där brukar de ta upp sånt här med utförsäkring, både i radio och TV.
  Det måste ta slut snart det här eländet med FK och utförsäkringar på sjuka människor. Jag undrar varför det har blivit såhär…
  Styrkekramar till dej!

  1. Jag har aldrig ens fått sjukersättning eller dylikt från Försäkringskassan!

   Jag var inte tillsvidare-anställd på jobbet jag var på när det blev för svårt för att vara kvar, så jag hamnade på Arbetsförmedlingens bord. Det är helt sjukt, jag sitter fast och kan liksom inte komma ur det.

   Tusen tack Monica, fast du tänker på mig och orkar komma med fina kommentarer, för jag vet att du har det hemskt jobbigt också! Kram!

    • Monica/handbrutenjanuari 7, 2013 kl. 15:42
    • Svara

    Ja men varför säger du inte till din läkare att du absolut inte kan arbete. Det är ingen bra livskvalitet du har hamnat i. Du måste få hjälp. Visserligen är du ung och tycker det är roligt att komma ut i arbetslivet, men orkar de verkligen med det? ”Gå inte in i väggen bara”. Det gjorde jag och det blev tusen ggr värre att komma upp på till ytan igen.

    1. Jag kan ju jobba lite, eller hemifrån – men absolut inte mer än halvtid. Och så länge jag kan arbeta lite, även om det bara är en timme om dagen, så hamnar jag hos AF. Helt sjukt!

  • Emeliejanuari 7, 2013 kl. 14:32
  • Svara

  Det är ”helt sjukt” att sjuka inte får hjälp!

  1. Ja, och vi är alldeles för många!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.