Taxfree och drägg

Lite mer om Ålandskryssningen, alltså. Det var kaos nästan hela tiden i taxfree-shoppen, med ungar kring godishyllorna och vuxna överallt annars. Det var lite för trångt mellan hyllorna, och en alldeles för liten affär för mängden folk som försökte länsa hyllorna. Eller så fyllde de inte på snabbt nog, för saker var slut. Som den snygga ringen jag ville köpa, till exempel… Fick med mig de här örhängena hem, förutom de där gröna kulorna.

Örhängen från Edblads, i stål

Jag ska till stan i dag och eventuellt kolla om jag hittar ringen i butiken i stan i stället. För de som har pengar att spendera fanns det någon sorts pressad räv som blivit filtrerad i en skotsk mosse att köpa (whisky), för 265.000 spänn. I och för sig en ganska stor flaska.

Dyr whiskey, 265000:- för 50-årig whiskey.

Jag klarar mig bra utan, och har lite svårt att se klientelet på båten ha råd med den där. För övrigt var det fruktansvärt hur dåligt ställt det är med mänskligheten på såna där tillställningar. Föräldrar verkar inte bry sig om att ungarna kutar runt som illbattingar och skriker och leker i restaurangerna. Folk bryr sig inte om att det är ganska lyhört bland hytterna, utan skriker till varandra med öppna dörrar hela nätterna. Trots att det till och med fanns interntelefoner.

Paljettoppar kombinerades med skitiga gympaskor och otvättat hår. De flesta var lite för tjocka och lite för fulla, det luktade illa som fasen i alla hissar och där folk hade befunnit sig. Det var liksom äckligt och dräggigt överallt. Visst kan folk ha kul, det betvivlar jag inte en sekund, men för mig är det inget ställe man roar sig på. Man håller sig långt borta, och förfasas över hur folk är som mest. Det var många år sedan jag åkte på kryssning sist, och förhoppningsvis dröjer det många år innan jag gör det igen. Sällskapet var bra och maten är god, men det är den hemma också…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/taxfree-och-dragg/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianajanuari 4, 2013 kl. 10:04
  • Svara

  Kan bara hålla med .Mycket drägg på kryssningarna . Jag förfasade mig då vi åkte till tallin.

  Vi ses i ef .Ska bli kul !
  Kram

  1. Ja, var kommer alla ifrån?! Tur vi är så fabulösa! Ses sen! 🙂

  • Petterjanuari 4, 2013 kl. 22:54
  • Svara

  Som med allt annat i samhället dras en viss typ av människor till en form av evenemang. Kryssning kanske är Sveriges svar på Hillbillies favoritsysselsättning. Jag gillar inte dansband. Jag gillar inte trängsel och jag gillar inte fyllefester. Alltså är kryssningar inget för mig. troligen gillar dessa människor inte mitt sätt att roa mig. 😀

  1. Nä, inte för mig heller. Det var lite roligt att se på eländet, men att vara mitt i det mer än en halvtimme var inte kul. Jag fattar inte hur det kan vara så populärt! 😮

  • Året som gått -december 31, 2013 kl. 10:12

  […] kursen som slösar pengar åt Arbetsförmedlingen, innan jag helt lade av med den. Åkte på en Finlandskryssning för första gången på åratal, det var riktigt dräggigt. Gick på Husdjursmässan, vilket var […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.