Vecka 14

 • Tid i skolan totalt: 0 timmar
 • Varav väntetid*: 0 timmar
 • Tidsåtgång för att lära mig saker: 0 timmar
 • Tidsåtgång för resor: 0 timmar
 • Summa bortslösad tid: 0 timmar – äntligen!

Kommentar: Ja, jag har inte varit där, och orsaken är ju de här goda nyheterna jag fick! Jag är fortfarande inte avanmäld, och jag måste lämna tillbaka böckerna och alla hjälpmedel jag har fått låna. De fick jag ju väldigt sent, så de första sju veckorna kunde jag liksom bara stå längst bak och lyssna. Sen kunde jag ju vara med och skriva och göra uppgifter, men jag har ändå inte lärt mig något matnyttigt. Jag vet, efter 14 veckor, inte ett dugg mer om hur det är att jobba som ekonomiassistent, än jag gjorde när jag började kursen.

Det har varit ett fruktansvärt slöseri med resurser, och vi har haft fem lärare. De flesta har börjat om från början, och vi har gjort samma saker om och om igen. Jag tänker aldrig mer gå en kurs som Arbetsförmedlingen anordnar, aldrig, aldrig någonsin. Förnedringen av att behöva utstå en del av de saker som har pågått där är så stor, att jag faktiskt hellre samlar och pantar burkar och flaskor, för att få ihop de få kronor jag har fått i ersättning. Trots mitt handikapp.

Rullstol, handikapplats

Jag har blivit behandlad som om jag vore dum i huvudet, jag har blivit tillsagd att vänta eftersom det inte är bra om jag ligger före resten av klassen (vänta på vad?), jag har haft lärare som misstror mig, och lärare som lär ut felaktig information. Jag har varit tvungen att själv köpa saker för en del datauppgifter, till ett inköpspris av sammanlagt 298 kronor. Det kanske låter lite, men får man en usel ersättning och inte har någon användning för sakerna annars så är det svindyrt. Och att behöva köpa saker själv för en arbetsmarknadsutbildning är inte klokt.

Vill du läsa mer om det jag har skrivit om den här kursen så kan du kolla på kategorin studera, som du hittar här. Men det är 13 sidor (med 6 inlägg per sida), så det är ganska mycket som har kommit ut. Allt är inte direkt relaterat till vad vi gjort där, utan även lite generell oro och irritation över att behöva åka dit, men det finns mycket läsning som handlar om vad vi gjort, och nivån på det. Om någon vill veta mer går det självklart bra att kontakta mig. För övrigt hoppas jag att någon verkligen ser över de offentliga upphandlingar som Arbetsförmedlingen gör, och jag förstår att folk inte vill betala skatt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/vecka-14/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanjanuari 26, 2013 kl. 14:59
  • Svara

  Angående slöseri med sakattemedel, kolla in
  http://www.sloseriombudsmannen.se/

  1. Mycket bra!

  • indiemusik.sejanuari 26, 2013 kl. 18:13
  • Svara

  Snygg statistik =). / Peter

  1. Verkligen bra reklam för AFs kurser!

  • Paulaapril 5, 2013 kl. 10:19
  • Svara

  Fast när jag tänker på att betala skatt, så tänker jag på att jag vill ha en fungerande skola och sjukvård som inte säljs ut på entreprenad, så jag betalar hellre skatt och hoppas på att Arbetsförmedlingen också får resurser för att bli bättre. Och jag håller verkligen med om att Arbetsförmedlingen drar alla över en kam och tror att alla är handlingsförlamade idioter.

  1. Ja, så tänker jag också, men det verkar inte fungera så. Det skulle vara intressant att veta hur en del skattepengar används, för i mitt fall här var det ett enormt slöseri!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.