Veckans plus, vecka 3

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går mitt plus till Quentin Tarantino. Jag utgår ifrån att de flesta som läser det här i alla fall vet vem det är – han är filmregissör, producent och författare, och har gjort filmer som ”Kill Bill” och ”Pulp Fiction”, och skrivit manuset till ”Natural Born Killers”. Min favoritfilm de senaste åren har faktiskt varit ”Inglorious Basterds”, som kom 2009, en helt fantastisk film med Christoph Waltz (briljant skådis) och Brad Pitt. Skruvad, äcklig, rolig och spännande. Den måste ni se, om ni inte har gjort det – om inte annat för att Waltz är med.

Filmregissör

I går såg vi som sagt den nyaste av Tarantinos filmer, ”Django Unchained”. Den handlade om en slav som blev kompanjon till en prisjägare (Waltz), och som hade som mål att köpa fri sin fru som fortfarande var slav på ett plantage. Den var inte i klass med ”Inglorious Basterds”, men den var ändå rolig och sevärd. Och det var en fin film, rent visuellt. Landskapet, bilderna, omgivningarna. Historien var ju inte lika fin, för folk blev sönderslitna av hundar och Quentin sprängde sig själv i luften.

Jag gillar verkligen så gott som allt Tarantino har gjort. Han blandar stilar och genrer, och det är ofta härligt skruvat så långt att det blir bisarrt och underbart. Veckans plus går alltså till Quentin Tarantino (inte för att jag tror att han läser det här), och jag uppmanar alla att se det han har haft något med att göra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/veckans-plus-vecka-3/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 20, 2013 kl. 20:42
  • Svara

  Jag är inget större fan av Tarantinos filmer men han är härligt skruvad. Det GILLAS. 😀 Tycker det är kul att han uppfunnit en genre som ”splattermatiné”. Han är kul som blandar stilar men jag har nog vuxit ifrån det där med överdrivet meningslöst våld.

  Däremot gillar jag nästan allting som är skruvat och utmanar det som är ”korrekt”. Perverst är kul. 😀

  1. Ja, det är kul! Har du sett Inglorious Basterds?? Inte sååå mycket överdrivet våld, men väldigt roligt!

  • Sofiejanuari 20, 2013 kl. 23:21
  • Svara

  Var och såg den ikväll och den var verkligen så himla bra! Och Waltz… Herregud, vilken skådis! 🙂

  1. Ja, han är fantastisk! Riktigt bra film, verkligen värd att se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.