Veckans plus, vecka 4

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus ganska självklart till att Läkare Utan Gränser har förlängt min anställning! Jag har ett jobb och slipper bry mig om att närvara på idiotiska kurser eller möten, och dessutom var de flexibla nog att ordna så att min halvtid förläggs till enbart tre dagar i veckan. Jag får dessutom göra något meningsfullt som hjälper väldigt många utsatta människor runt om i världen, i stället för att indirekt göra några människor rikare.

För mig är det självklart att stödja, och ge pengar till välgörenhet när jag kan. Trots all skit jag klagar på i mitt liv, så har jag i alla fall ett hem, mat för dagen och kläder på kroppen. En del bloggare har ju hundar som har mer kläder än vad de flesta vanliga människor i Sverige har, och skryter (medvetet eller omedvetet, eller för att visa upp en fasad som det är tänkt att folk ska vara avundsjuka på) om hur mycket de shoppar. Självklart ska man se efter sig själv i första hand, men när man har gjort det tycker jag att man kan tänka på andra också.

Jag blir mer avundsjuk på osjälviska människor som gör skillnad, än på de som har så mycket kläder att de omöjligtvis kan använda allt. Så, tack till Läkare Utan Gränser för att jag får vara med och förändra liv. Gör det du också – här till exempel.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/veckans-plus-vecka-4/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 27, 2013 kl. 19:48
  • Svara

  Läkare utan gränser är den enda organistion jag ger till. Då och då. Vilken tur att de har anställt dig lite längre! 😛

  1. Ja, jag är så glad för det! 🙂

  • Petterjanuari 27, 2013 kl. 20:41
  • Svara

  Ett bra plus det där. Kul att du nämnde det där med bloggare som vill visa upp en fasad. Tyvärr verkar det som om de flesta ”riktiga” bloggar handlar om just det. Skryt om vad man shoppat eller vill shoppa blandat med en massa flashiga bilder på semestermål, väskor, hudprodukter och livsstilprylar. Man blir sjukt trött på att folk vill leva i den fantasivärlden. Bärselar till hundar är nog något av det sjukaste jag sett. Kanske är det en flykt från verkligheten. Ser man inte problemen finns de ju inte heller.

  Bättre med ärliga bloggar som din och min. Eller hur.? 😀 Vi vågar säga vad vi tycker och stå för det. Hahaha…

  1. Ja, och de verkar tro att det är så man ska göra. Att det skulle vara likställt med att vara framgångsrik eller nåt. Idioti, om du frågar mig.

   Mycket bättre med ärliga bloggar! Även om man inte kan något eller har någon utbildning, så kan man ändå tycka till om saker. 🙂 Och göra skillnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.