Wall-E

I går när vi bara var hemma och gjorde ingenting satt älskaren R och glodde på film, och jag gjorde honom sällskap när det blev dags för ”Wall-E”. Hade inte sett den förut, så det blev en rolig överraskning! Det är en söt liten animerad kärlekshistoria om två framtidsrobotar med mänskliga uttryck. Wall-E jobbar med att komprimera skräp efter att människorna helt förstört och övergett jorden. Han får besök av en annan robot, Eve, som kommer från en rymdfärja långt bort.

Hon är utsänd av de överlevande människorna, som bott på färjan i 700 år, för att leta efter växter. Hon hittar en också, och hon tar med sig den hem. Wall-E blir så betuttad i henne, efter så många år utan någonting förutom en kackerlacka som sällskap, att han smyger sig med i rymdskeppet som tar Eve hem. Han får problem med de andra robotarna, och efter en del förvecklingar inser människorna att livet har kommit tillbaka till jorden, och de kan flytta hem.

Söt film. Inte helt puckad heller, den tar upp lite ämnen som artificiell intelligens, miljö och hälsa på ett enkelt sätt. Rekommenderas för alla barn som vill se en fin animerad äventyrsfilm, eller för bakisslöa vuxna som inte orkar göra något och är less på Ivanhoe.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/wall-e/

2 kommentarer

    • Petterjanuari 2, 2013 kl. 17:35
    • Svara

    Inte sett rullen. har lite svårt för sånt sötslisk men erkänner att jag har en viss förkärlek för ”Spy kids” som eftermiddagsunderhållning när jag är slö.
    Vet inte varför men filmer som flyttar vuxenvärlden till barnens värld och avvåldar(?) innehållet är ganska kul. Tramsigt men kul. 😀

    1. Ja, väldigt tramsigt, men i brist på annat, och när man inte orkar engagera sig är det bra! Inte sett Spy kids. Än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.