WyWallet

För ett par veckor sedan fick jag ett meddelande från min mobiloperatör angående det här med att köpa tjänster eller varor med ett SMS. Det handlade om att från och med den första februari kan man inte längre göra det, och betala köpen i efterhand på sin faktura, utan att registrera sig hos en tredje part som heter WyWallet. Det är någon slags tjänst, med vilken man bland annat ska kunna göra betalningar med mobilen. Det har ju gått alldeles utmärkt hittills, så varför ändra det?

De tillhandahåller även andra tjänster, som att föra över pengar till andra personer och köpa saker på nätet. Saker jag inte behöver – jag tror ändå att Visas system är betydligt säkrare för sådant. Det är enklare att bli av med mobilen, än med ett förbetalt betalkort för köp på internet, som ligger i en låda hemma hos mig. Det är extremt sällan jag köper något med hjälp av SMS – jag tror att det var en biljett till något transportmedel för ett år sedan – men det är bra att möjligheten finns om man hamnar i någon dylik knipa någon gång.

Så jag registrerade mig hos WyWallet, och det tog säkert tjugo minuter att läsa allt det finstilta om hur mycket det här kommer att kosta mig (om jag använder tjänsten), att ladda ner appen, koppla ihop den med mitt konto och ställa in så att eventuella SMS-köp kommer på min mobilfaktura i framtiden också. Jäkligt irriterande. Dessutom ogillar jag skarpt att behöva bli kund hos en tredje part, så att de har rätt att kontakta mig.

Telefon. Om WyWallet

Jag läste bland kundrecensionerna på WyWallet-appen (som fått drygt en stjärna av fem möjliga) att det är förinställt så att man får betala det man köper via SMS på en pappersfaktura, med en ganska saftig fakturaavgift inbakad i summan. Fruktansvärt otydlig information också, så trots att jag har lusläst allt och tror att jag har ställt in allt så att ett eventuellt SMS-köp hamnar på min vanliga mobilfaktura, så är jag ändå inte säker. Och då är det riktigt dåligt. Antar att det inte är så om man sätter in pengar på kontot där, men vem vill göra det? Jag kommer alltså inte att nyttja tjänsten, om det inte handlar om liv eller död. Och de har redan kontaktat mig på två sätt, med två SMS och ett brev. Det kostar pengar, som kunderna betalar – och jag vill inte ens ha med dem att göra.

Jag tror de flesta stora mobiloperatörer har börjat samarbeta med WyWallet, och det är så pinsamt dåligt att jag undrar hur de tänkte. Jag tänkte först självklart byta till någon som inte anlitar WyWallet, men sen såg jag att det inte finns någon. Det är så fruktansvärt dåligt av operatörerna, att lägga ut såna här saker till en tredje part med ockerpriser. Inte bara tänker jag låta bli att köpa något via SMS, jag tänker inte heller ringa eller skicka vanliga SMS om jag inte nödvändigtvis måste. Tack och lov för appar som fixar sådant gratis… Tack Tre, Halebop, Telia, Comviq, Tele2 och Telenor, tack så hemskt mycket för en fruktansvärt dålig tjänst, med väldigt otydlig information och höga avgifter. Pinsamt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/wywallet/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 28, 2013 kl. 19:42
  • Svara

  Har också bara hört skit om WyWallet och själv kan jag inte använda tjänsten på min mobil eftersom jag har tjänstemobil. Hur tänkte man då? Ska vi med tjänstemobiler inte kunna t ex åka buss på sms-biljett i tjänsten, eller vad? Nähä, får väl ta taxi dårå… 🙁

  1. Just ja, det går ju inte heller! Riktigt dåligt betyg. Fruktansvärt.

  • Petterjanuari 28, 2013 kl. 20:50
  • Svara

  WyWallet är skapat av mobiloperatörerna och jag tror MacWorld i sitt senaste nummer testat alla tillgängliga mobila betaltjänster.
  MyWallet kommer nog att floppa då det finns andra tjänster som är bättre och smidigare.

  Det som irriterar mig mest med att vi börjar närma oss det kontantlösa samhället är att alla som erbjuder betallösningar kommer att ta hiskeligt betalt. Tänkte skriva ett mail till min bank och be dom räkna upp alla tjänster som kostar. Idag tar ju banken betalt om man sätter in kontanter. Helsjukt..

  I framtiden kommer MyWallet och alla andra tjänster att ta en kostnad för varje transaktion och kanske även en avgigt för tjänsten. Jag kommer alltså i framtiden att behöva betala för att betala. Härligt. 🙁

  1. Hoppas det. Ja, verkligen allt kostar, och det är helt stört. Jag tänker INTE betala mer för att betala än jag redan gör. 😡

  • Kristoffer Nolgrenjanuari 29, 2013 kl. 00:05
  • Svara

  Så sorgligt att alla som ger sig in i betal-träsket gör det på ett så himla dåligt sätt.

  1. Verkligen! Hade de i alla fall presenterat kostnaderna på ett klart och tydligt sätt, hade det inte varit fullt så värdelöst. Nu vet man inte alls hur det blir – OM man mot all förmodan tvingas använda appen.

  • Lanjajanuari 29, 2013 kl. 00:25
  • Svara

  Håller med hatar den där skitgrejjen

  1. Ja, usch!

  • Håkanfebruari 3, 2013 kl. 12:03
  • Svara

  Hej!

  Kolla in Mobil2 (www.mobil2.se)
  De är inte anslutna till WyWallet. De kör Telias nät och är extremt billiga!

  Om du inte använder WyWallet tycker jag att du ska kontakta dem och gå ur. Du vet väl om att de har rätt att dela med sig av dina kunduppgifter till andra företag? Och inte bara uppgifter om dig, utan också vad du köper med din sms. Uppgifter som de i sin tur kan använda för att skicka riktad reklam till dig per sms eller telefonsamtal!

  1. Tack för tipset, det ska jag definitivt kolla upp! Om de har något med mycket surf så byter jag direkt!

   De har förtydligat sina villkor nu (fick ett sms i förrgår tror jag det var) och de säljer eller delar inte med sig uppgifterna till andra företag. Det stod det ju ingenting om i de första villkoren, så jag var helt övertygad om att de skulle göra det också.

   Men å andra sidan blir man ju kund hos dem, och de har hört av sig till mig. Bara det vill man ju slippa… Jävligt dålig tjänst, men tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.