Ansvar och idioti

Är det någon som har hört talas om åttabarnsmamman Natasha Harris, som dog för 3 år sedan, 30 år gammal? Hon var storrökare, och hade lidit av flera allvarliga hälsoproblem under en lång tid. Bland annat drack hon 10 liter Coca-cola varje dag, och det talar ju även om att hon måste ha varit kraftigt överviktig. Bara mängden läsk innehåller dubbelt så många kalorier som en ganska rörlig kvinna förbränner under ett helt dygn. Det är även dubbelt så mycket av det rekommenderade dagliga koffeinintaget, och 11 gånger över det normala sockerintaget. 10 liter läsk! Jag skulle aldrig ens vilja dricka en liter om dagen, fy fasen vad äckligt!

Sedan dess har det tvistats lite om vad som var dödsorsaken. En obducent har nu, enligt Aftonbladet, uttalat sig om att Coca-Cola var en betydande faktor till att hon fick hjärtproblem och dog. Samtidigt säger han att Coca-cola inte kan vara ansvariga för konsumenters hälsa om de dricker ohälsosamt mycket av den, men varför då ens nämna ett specifikt produktnamn? Även om man inte läser innehållsförteckningen, eller om man dricker läsk fastän man vet att det är onyttigt, så går det inte att undvika att lägga märke till att man blir fet.

Coca-cola och hur mycket socker det är i en burk, en liten och en stor flaska.

Harris hade dessutom inte uppsökt läkare, trots sin dåliga hälsa. Obducenten föreslog också att Coca-cola ska överväga hur mycket koffein de har i sin läsk, och ha ännu tydligare varningstext på flaskorna. Ehh? Till och med vatten är riktigt farligt i så stora mängder, så det är väl snarare ett under att hon överlevt så pass länge som hon ändå gjort?

Så jävla dumt. Lever man ett så ohälsosamt kommer man att dö ganska snart, punkt slut. Varför måste folk alltid skylla på någon annan? Skylla på ett företag, i stället för att ta ansvar för det man själv gör? Det är så fegt, så dumt och så onödigt. Coca-Cola är självklart inte så glada, för tyvärr finns det säkert folk som tror att det är livsfarligt, på grund av ett sånt uttalande. Idioter. Och med det sagt går jag till gymmet, för jag drack minsann juice till maten, och det är inte bättre än läsk.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/ansvar-och-idioti/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monica/handbrutenfebruari 14, 2013 kl. 09:18
  • Svara

  Jo, jag läste om den här tjejen. Och jag håller fullständigt med dej i det du skriver. Jag kan inte förstå hur någon kan dricka så mycket, vad det än är, 10 liter. Men hon har antagligen töjt ut magsäcken till max. En annan sak jag tänkte på, satt hon på toa hela dagarna? Om jag dricker för mycket (kranvatten) får jag springa på toa väldigt ofta. Men sådana mängder dricker jag naturligtvis inte. Och de stackars barnen. Undrar hur det gick för dom… 8 barn har hon fått och var bara 30 är. Funderar på deras kosthållning och dryckesvanor också. De brukar ta efter sina föräldrar.
  Ha en bra dag Klara!
  Kramar till dej på Alla hjärtans dag!
  /Monica

  1. Helt galet! Jag skulle också bo på toaletten… Och barnen ja, inte bara har de förlorat sin mamma, de hade de förmodligen inte så bra innan heller.
   Kram till dig också!

  • Petterfebruari 14, 2013 kl. 11:42
  • Svara

  Aftonbladet är väl inte riktigt blaskan med de trovärdiga källorna. 10 liter läsk om dagen låter inte direkt troligt. Men jag känner de som dricker ett helrör om dagen. Det är mycket bara det. 😀
  Även 10 liter vatten om dagen kan vara dödligt. Den där grejen med att dricka vatten helat tiden som framför allt kvinnor håller på med är inte hälsosamt.
  Man dricker när man är törstig. Mer behöver inte kroppen. Fick lära mig en hel del om det där i det militära.

  Konstigt ändå att folk inte lär sig av andras misslyckanden. Vi kommer att få ännu mer hälsoproblem om vi fortsätter leva som vi gör. Fetton…..

  1. Precis. De som oftast blir sjuka är unga tjejer som alltid går med en vattenflaska i handen. För man blir ju så snyggggg om man dricker mycket…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.