Bästa sovplatsen

Det är skitsvårt att sitta och skriva eller surfa när katten antingen lägger sig på tangentbordet, eller går omkring fram och tillbaka på det, bara för att fånga min uppmärksamhet. Den bästa sovplatsen är där man är i vägen. De verkar liksom inte fatta att de får mer uppmärksamhet av mig om de lägger sig i knät och håller käften i stället.

Grå katt och dator

Och att ha en kattsäng, det är ju ingen idé. Provat, till ingen nytta. De ligger hellre i soffan, på en köksstol, eller möjligtvis på min kontorsstol om jag inte är där. Sovplatsen varierar, beronde på var jag är. De kan tänka sig att ligga i sängen, men bara om jag ligger i den, eller om överkastet är på. Det har lite struktur, och är tydligen helt fantastiskt att sova på. Mycket bättre än bara ett täcke.

Men det är skönt att ha dem hemma om dagarna, de små luddskallarna. De gör inte så mycket, men de är trevliga att klappa på när man går förbi där de ligger. Och de är helt suveräna när man är sängliggande och har ont, både som värmedynor och sällskap.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/basta-sovplatsen/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • piafiafebruari 16, 2013 kl. 15:55
  • Svara

  Vore jag inte så allergisk, skulle jag absolut dela hemmet med luddskallar! Varför kom allergin som en käftsmäll i tonåren…? Vi hade ju katter när jag var i 10-årsåldern? Tänkte bara ge ett förslag på varför de tassar runt det du gör som faller luddisar så intressant: när de vill veta vad kattkompisen gör så går de ju runt denne och vänder rumpan till. De har också doftsignaler, och vill i sin stilla nyfikenhet visa att de också vill vara med. De kör sitt naturliga race, helt enkelt. Dina händer är ju tassar i deras värld. Tror jag.

  1. Fy för pälsdjursallergi! 🙁 Jo, så är det säkert! Man får helt enkelt vara glad för att de i alla fall vill vara i närheten, och vänder rumpan till! Det betyder ju i alla fall att de inte har något emot mig. 🙂

  • Monica/handbrutenfebruari 16, 2013 kl. 17:25
  • Svara

  Jag tycker jag känner igen det där du skrivit. Mina kan inte låta bli att gå på tangenterna när jag surfar. Och ibland blir det en ruta som kommer upp ”Vänta tills det blir 0”. Jag tänker på Trafficadbar. Det händer nästan varje dag. Och ibland står det ”Du har för bråttom. Och du får inte ha mer än en sida uppe”. Ganska irriterande. Men som du också skriver så är det mysigt med dem. Som sängvärmare bland annat.

  1. Hahaha, ja, samma här! De är alltid i vägen, men när de inte är det så saknar man dem!

  • Tatianafebruari 16, 2013 kl. 17:54
  • Svara

  Åh, vad jag saknar att ha katt . Att ha husdjur ovht faktiskt .

  1. Ja, jag vill aldrig vara utan! Du får komma och gosa så mycket du vill, så länge du inte dör. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.