Bilkärlek

Älskaren R har minst en bil. Den är hemsk. En gammal billig tjeckisk bil (som ibland benämns som den lilla röda sportbilen), som snart faller isär av all rost, och den har ingen AC eller annan lyx. Tyvärr gick den igenom besiktningen det här året också, så jag får åka med den ett tag till. Alltså, jag är ju glad och tacksam över att det finns någon som kan och vill skjutsa runt mig, men det blir minst sagt jobbigt på somrarna, och den är inte bekväm att åka i. Men han hyser någon slags bilkärlek till den.

Bil, bilkärlek

Det är inte bara på sommaren det blir jobbigt förresten, ibland på vintrarna också. En gång gick hänganordningen för fönstret sönder, så det gick inte att veva upp efter att vi hade betalt och skulle åka av en bilfärja. Det var 20 minusgrader den dagen… Dessutom startade inte bilfan. Det yttrades många svordomar på kort tid där, innan den bestämde sig för att det var rätt temperatur för att starta, och vi kunde rulla därifrån. Med nervevad ruta.

Eftersom R är en fixare, åkte vi till närmsta mack och köpte en rulle silvertejp, som han använde till att tejpa för hålet (han borde ha tejpat ihop hela bilen, för man vet aldrig när den faller isär), så att vi kunde åka hem utan att frysa ihjäl helt och hållet. Sen lagade han den på riktigt. Den behöver mycket bilkärlek nu för tiden, och i dag är han och pysslar om den. Lite alla hjärtans dag-feeling till den också, helt enkelt. Jag tänker slappa, för jag är lika trött och hängig som en karl med influensa. Vad gör du i dag?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/bilkarlek/

2 kommentarer

    • Den Rockande Kockenfebruari 17, 2013 kl. 12:04
    • Svara

    Tjeckisk och ”sportbil”, du menar inte att det fortfarande finns en Skoda Rapid i körbart skick? Have a rocking great day…

    1. Haha! Nej, ingen sådan, utan en gammal skruttig Felicia som knappast kan benämnas Rapid på något sätt. Med plattan i mattan och en hel del tur, om det är medvind och nedförsbacke, går det att komma upp i 110 km/h. :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.