En sån där dag…

Det är tydligen en sån här dag i dag. Ni vet, när saker och ting inte riktigt går som det ska. Prylar går sönder, tappas, försvinner, huvuden slås i, man går in i saker. Och så vidare, i all oändlighet.

Beige tallrik från IKEA gick i två delar efter att jag körde den i micron. Trasig tallrik. En sån där dag.

Det här var i och för sig ingen större förlust. Körde tallriken i mikrovågsugnen med lite köttfärs för att prova kryddningen innan jag stekte pannbiffar, och efter några sekunder hördes det ett starkt ljud, av porslin som spricker. Jaha. Den kom in i mikron i en del, och ut i två, som tur var blev det inte en enda flisa eller något splitter. Hatar det där porslinet ändå, för färgen är ful och det har en konstig yta som ger ett obehagligt skrapljud när man använder bestick på det. Lite som naglar på svarta tavlan.

Det är inte första gången de här prylarna (Ikea, what else?) går sönder i mikron. Och jag kör dem inte i en kvart på full effekt, utan vi snackar max 20-30 sekunder. Man tycker att de borde hålla aningen bättre, men antingen inte, eller så är det bara en sån där dag när allt går sönder eller åt helvete i alla fall. Jag är nästan lite tacksam att det där fatet gick sönder, för det betyder att jag är ett steg närmare att behöva nytt porslin… Det är en sån där dag i dag, hoppas att den går över fort.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/en-san-dar-dag/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschfebruari 13, 2013 kl. 15:03
  • Svara

  Snygg design. Ser ut som det där berömda japanska berget och en uppåtgående sol. Se det som ett konstprojekt och erbjud IKEA att få sponsra dig i ditt fortsatta skapande.

  1. Hahaha, det gör det faktiskt! 🙂 Vi får väl se om de erbjuder mig fler tallrikar att spräcka!

  • Farsanfebruari 13, 2013 kl. 16:55
  • Svara

  Positivt tänkande: Du slipper diska den.

  1. Ja! Sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.