Farliga kaffeautomater!

Läste en artikel i DN om smittor och influensa, och olika saker de hade testat efter virus, eftersom de verkar ha påverkat en stor del av Sverige på ett sätt eller ett annat. På kontoret har hälften av oss varit drabbade, och kostnaderna för samhället varje år är omfattande. Antalet VAB-dagar som togs ut i januari ökade med 43%, och slog nytt rekord.Virusen trivs bra i kall och torr luft, så det är ju på vintern den drabbar de flesta, men i många fall går det att slippa smittan. En av de värsta smittohärdarna är tydligen kaffeautomater på arbetsplatser!

Det kryllar av hudbakterier, vilket också antyder att möjligheten är stor för att det finns virus där. Allt från förkylningsvirus till vinterkräksjukevirus. Kul… Man skulle ju kunna tro att folk skötte sin hygien och har tvättat händerna innan man leker i köket, även om det bara är med kaffeautomater, men tydligen inte. Just knapparna brukar inte heller rengöras, enligt Marie-Louise Danielsson Tham, professor i livsmedelshygien.

Kaffemaskin

Enligt de tester de hade gjort fanns det även tarmbakterier och sex olika snabbväxande mögelkolonier på knapparna till kaffeautomater. Har faktiskt aldrig tänkt på en kaffeautomat som en smitthärd förut – spolknappar på toa, tangentbord och handtag är ju inte så konstigt, men det här har helt gått mig förbi. Det är liksom så självklart att man är ren om händerna när man hanterar något i köket, men tydligen inte för alla. Så hädanefter blir det nog en pappersbit i handen när jag ska trycka på en knapp, haha!

Folk i allmänhet är äckligare än man tror, och de vet inte hur man tvättar händerna. På ett år skakar man hand med 6 män och 11 kvinnor som inte har tvättat händerna efter att de onanerat, och varje dag har man i genomsnitt indirekt kontakt med 15 penisar på en stor arbetsplats genom att till exempel öppna dörrar eller röra tangentbord. Är det tillåtet att tvångs-sprita folk?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/farliga-kaffeautomater/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanfebruari 20, 2013 kl. 22:27
  • Svara

  Omvänd tanke: Tänk på de stackare som aldrig får kontakt med Nisse!

  1. Hahaha, jag fattade inte först! Ja, sant, stackars dem.

  • Petterfebruari 21, 2013 kl. 14:20
  • Svara

  Och ändå lever vi. 😀

  1. På grund av tur eller skicklighet, det är frågan. :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.