Gjort av hjort

Ni vet den där korvkiosken som står utanför Konserthuset vid Hötorget? Oves hjulkorv heter den, och de brukar sälja lite olika sorters korvar, inte bara vanlig tråkig grillkorv och chorizo. De har bland annat älgkorv och lammkorv, och häromdagen när jag passerade hade de korvar gjorda av hjort. Det stod klart och tydligt på skylten, så varför måste man lägga till att det ej är gris? Det står aldrig det på skyltarna för andra sorters korv som inte är av gris!

Oves hjulkorv. Hjortkött, ej gris. Roliga skyltar.

Hahaha, jag garvade som fasen åt det där! Om man skriver att korven är gjord av hjortkött, så är den väl gjord av hjort? Antar att det är många zoologiskt förvirrade idioter som frågar om den är gjord av gris, och att de lade till den där texten för att slippa svara på frågan så många gånger. Ibland undrar man hur dåligt det är ställt med folks förmåga att läsa innantill. Vad är det hjort av?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/gjort-av-hjort/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.