Jag är XL

Ja, jag är XL, enligt en klädaffär. I dag var jag pigg nog att åka till stan med älskaren R. Vi tog tunnelbanan in, och strosade runt. Mitt mål med dagen var att köpa lite tröjor och ett par leggings, och Rs mål var att se sig om efter ett stöttåligt fodral till en av hans teknikprylar. Självklart hade han redan sett ut ett han ville ha, och han hittade inget liknande i någon av det tiotal butiker vi var inne i. Djup suck. Varför inte bara beställa det han hade sett ut, från början…?

Skit samma. Jag har viktigare saker att tala om. Jag hittade två fina tröjor på Vero Moda, och så även ett par leggings som såg ut som svarta byxor, med bakfickor. Jag är inte ett dugg tjock, en del kallar mig till och med smal (1.75 lång och drar oftast storlek 38 – medium), ni kan ju se själva på bilden till höger, eller under fliken ”Kort om mig”. Men på Vero Moda var jag tydligen extra large.

Va!? Jag har aldrig behövt något större än medium, eller 30 tum i midjan, men hos dem motsvarar jag en XL i byxor! Det är helt sjukt. Och det stör mig att de talar om för folk som handlar där, att man är extra large när man i själva verket är smal. Helt fel. Tröjorna passade gott och väl i medium, men inga byxor. Och jag är inte större nertill än upptill.

Ja ja, de får väl tycka att jag är fet då. Hittade ett par coola linnen också (men inte där, de kanske inte har linnen för fetton), bland annat det här. Det stämmer så bra, utan värktabletterna hade jag aldrig ens kommit i skorna i dag!

Arga Klara, nytt linne med texten "Drugs saved my life". Jag är XL enligt Vero Moda.

Käkade japanskt till lunch, tittade på fina klänningar, och strosade runt lite. Ryggen har gjort väldigt ont, antagligen efter behandlingen i går. Det blir en lugn och skön kväll, garanterat utan melodifestival, men kanske med någon film. Och lite choklad, om jag ändå är XL. Har haft en mysig dag med R, och det är sällan vi har en hel dag tillsammans, bara vi. Att han dessutom gick med på att shoppa lite var ett mirakel…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/jag-ar-xl/

14 kommentarer

2 pingar

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Johnny on februari 16, 2013 at 23:06
  • Svara

  Inget att oroa sig för, Klara…jag är också XL, men bara när det gäller kuken. Vi kanske skulle träffas? Du ser ju helt klart fin ut på bilden.

  1. Jag oroar mig inte det minsta över att ha en så obes hydda! :mrgreen: Tack för komplimangen och erbjudandet, men jag avstår – är redan upptagen.

  • Johnny on februari 17, 2013 at 02:21
  • Svara

  Det var värt ett försök, ursäkta för opassande kommentar, men du verkar ju ha humor och jag trodde du skulle fatta att det var mer på skämt, vilket du gjorde. Men du ser fortfarande helt bra ut, skulle stöta på dig om du inte var upptagen. Bra blogg, förresten!Keep it up.

  1. Ingen fara, jag tar inte illa upp! 🙂 Tack, förresten!

  • Frida on februari 17, 2013 at 12:56
  • Svara

  Vet inte hur dom bestämmer storlekarna på Vero Moda. Jag har liknande kroppshydda som du (173 lång, oftast storlek 38) men så plötsligt fick jag ner låren och rumpan (!!!) i en pennkjol märkt storlek 36. Jag fattar noll. Kanske gör dom så för att man ska ge upp postorder och ge sig ut på stan? Ondskefullt!

  1. Haha, verkligen ondskefullt! Det är jävligt skumt att en kjol i 36 då motsvarar (om vi är ungefär likadana) brallor i XL. Man har ju ingen aning om vad man ska prova ens, trodde att det fanns någon standard, men den gäller tydligen inte på Vero Moda!

 1. Vilka jävla storlekar på Vero Moda (det är för övrigt en tortyraffär för mig att gå in i)! Du är verkligen inte nån XL-person!!!

  1. Ja, riktigt dåligt faktiskt. Dels för konsumenten som försöker prova kläder, dels för signalerna de sänder ut.

  • Jack i Berlin on mars 7, 2013 at 21:05
  • Svara

  Kom till Berlin, här är storlekarna fortfarande soom på 90talet, det är bara Sverige som fuckat upp sig.

  1. Det låter vettigt! Så länge kläderna inte är som på 90-talet också…? 😀

  • Jack i Berlin on mars 7, 2013 at 21:09
  • Svara

  hahaha jo hos en del är det så, men det gör ju oss snyggare

  1. I vissa fall, kanske!

  • Jack i Berlin on mars 7, 2013 at 21:11
  • Svara

  Klockren tröja förresten!

  1. Tack!

 1. […] tredje remiss till ortopeden på SÖS ledde till att jag blev kallad dit. Enligt Vero Moda är jag XL, trots att revben och nyckelben sticker ut, och så fick jag hem mina nakenbilder efter röntgen. […]

 2. […] bli tomt på en del saker igen, fattar inte vem som käkar upp allt! I och för sig, jag är ju XL… Vi får se hur det går i dag, för ont gör det. Tror att meckandet med den där jävla […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: