Kamera i bilen

Älskaren R har en ny teknikpryl till bilen, en liten kamera. Man sätter fast den med en sugpropp på vindrutan, och så spelar den in allt som händer under färden. Bra om det till exempel händer en olycka, eftersom man faktiskt har filmbevis på vems fel  det var. Den har IR-lampor, så det går att spela in med bra resultat när det är mörkt ute. Minneskortet skriver över sig själv när det blir fullt så att man alltid har det senaste tillgängligt, och kameran har en liten skärm så man kan direkt se vad som spelats in. Och visa för en eventuell motpart.

Kamera och minneskort att ha i bilenNi kanske har sett videor på Youtube med galna bilolyckor som filmats med bilkameror? Finns hur mycket som helst, och utan att vara fördomsfull, särskilt om man söker på ryska bilolyckor. I många fall ganska roliga saker, där förhoppningsvis ingen kommit till skada, men ibland riktigt läskiga grejer som inte direkt är olyckor heller. Som att blixten slår ner i bilen framför, eller att ett flygplan landar på motorvägen…

Förhoppningsvis lyckas man inte fånga något spännande alls på film, men om det händer något kan det vara bra att ha bevis för vad som egentligen hände. Någon gång i framtiden kanske det kan påverka priset för försäkringar och självrisker också – precis som det gör i andra länder. Går att koppla in i uttaget för tändaren (vem röker i bilen nu för tiden och använder den där tändaren?), eller USB-kontakt, och är lätt att plocka med sig när man lämnar bilen. Inte mycket större än en mobiltelefon.

Kamera till bilen med tillbehör

Förhoppningsvis har man aldrig användning för den, men om något händer känns det ju bra att kunna bevisa det. Om inte annat är det ju kul att ha och dela med sig av en del saker på film, som den där gången man krockar med en havsörn, eller träffar ett suicidalt vildsvin som lägger sig under bilen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/kamera-i-bilen/

8 kommentarer

2 pingar

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Fin artikkel:)

  1. Tack!

 2. Sådana där prylar avskyr jag och jag tror att det faktiskt bryter mot kameralagen att ha en sådan riktad mot allmän plats. Även om det är en bil.
  Nu vill i och för sig Beatrice Ask luckra upp kameralagen vilket jag anser vara rent åt helvete. Vi behöver inte fler kameror som spårar oss. Nä, du. En sådan kamera hamnar under min kategori: Intergritetskränkande.

  1. Aha, där ser man. Olagligt är det inte så länge man är i bilen, eftersom det går att jämställa med att någon sitter i bilen med en mobilkamera och filmar. Den startar när man startar bilen, och om något faktiskt händer spelar det ingen roll om kameran är obemannad – filmen gäller ändå som bevis.

   Men ja, jag förstår poängen. För min egen del spelar det ingen roll om jag blir filmad eller övervakad, så jag tänkte inte ens på det sättet.

  • Bettan on februari 19, 2013 at 07:53
  • Svara

  Kul att bilkamera äntligen kommit Sverige. I Singapore t.ex har ju varenda taxibil å även privatbilar såna kameror. Jag tror det är en framtidspryl. Tänk va bra o ha bevis inspelat om man råkar ut för en trafikolycka. Inget tjafs alls om vems felet är. Kanonbra pryl å inte var den dyr heller. Kul!

  1. Ja, väldigt bra den dagen något händer!

  • Olle on april 26, 2013 at 18:09
  • Svara

  Har själv en sådan bilkamera!
  Riktigt kul att kika in galna omkörningar eller parkeringstjuvar 😀

  Stort underhållningsvärde på Bil Kameror!

  1. Ja, riktigt underhållande faktiskt! Förhoppningsvis behöver man aldrig använda den till något mer allvarligt än att fnissa åt saker… 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: