Kock-finalen

I dag åkte jag alltså till stan och såg finalen av Årets Kock 2013! Det var riktigt roligt, mycket folk och mycket god mat! Provsmakade allt som gick, minglade, pratade och förundrades över hur duktiga finalisterna var. De fipplade i evighet så att minsta grodd låg rätt på tallriken, och lämnade verkligen inget åt slumpen. Det var mycket folk, mycket filmande och fotande, fantastiska dofter och smaker.

Stjärntätt var det självklart också. Jag såg varenda svensk stjärnkock man någonsin hört talas om, mediamänniskor, skådisar, vett- och etikettmoguler, programledare och så kungligheter. Prins Carl Philip satt med i juryn, tillsammans med alla stjärnkockar, och jag stod tillräckligt nära för att få ett infall att rusa fram och ge honom en kram. Nej, dålig idé. Säpo…

Hade lätt kunnat hänga där hela dagen om jag hade fått bjuda med en vän, men det blev lite tråkigt att gå runt själv och titta till slut. Hittade ändå lite roliga människor att prata med, och behövde inte någon lunch… Satt och kollade på matlagnings-TV live i publiken en stund när det närmade sig prisutdelningen. De var grymt duktiga, och jag förstår inte hur juryn orkade smaka på de ofantliga mängder mat som serverades. Inga jätteportioner, men ofta och lite av varje.

Sammanfattningsvis, det var väldigt roligt. Älskar ju matlagning, är töntigt förtjust i mat-TV, och nu fick jag vara med på riktigt. Helt klart ett event i min smak, och med lite tur är jag där nästa år också. Det enda som var dåligt var garderoben – en kvart att lämna jackan, och en halvtimme att hämta den, är inte okej. Inte alls, faktiskt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/kock-finalen/

2 kommentarer

    • Farsanfebruari 10, 2013 kl. 12:02
    • Svara

    Hade dom några oxrullader eller plommomspäckade fläskkaréer eller var det bara modernt skit?

    1. Allt modernt är inte dåligt! 🙂 De hade massor av goda ostar och korvar, öl och kaffe, snittar och röror. Man fick inte provsmaka finalisternas mat ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.