Matberg och skitmusik

I går brände jag hela lönen på käk och muggpapper. Eller ja, kanske inte riktigt, men det kändes så. Ganska exakt 2500 spänn gick åt, och då följde det inte med en endaste onödig eller onyttig sak hem – däremot ett gigantiskt matberg. Det mest onyttiga var nog en flaska ketchup – imponerande va? Det var helt stört mycket folk ute och handlade, man skulle nästan kunna tro att folk hade pengar kvar. Idioter överallt, som inte ser sig för eller flyttar på sig när de är i vägen. En kvinna vände sig om och råkade svinga sin korg i huvudet på en unge, sen gick hon bara därifrån utan att be om ursäkt. Jävla sopa till människa.

Efter att vi tagit hand om vårt matberg åkte vi till gymmet, och där var det i alla fall folktomt. Var helt och fullständigt slut efter en omgång i affären, men jag mulade i mig lite frukt och orkade i alla fall lite ben- och magövningar. Det känns väldigt bra med träningen nu, alltid något. Var ensam hemma hela kvällen sen, och pysslade om mig själv. Tonade håret, käkade granatäppelkärnor, degade i soffan och kollade på matlagnings-TV.

Granatäpple. Kluster av röda kärnor

Upptäckte (för sent, tack och lov) att det var första delen av melodifestivalen i går kväll. Jag är inte ett dugg intresserad, och redan trött på det trots att jag inte har sett något. Jag har ingen lust att höra pöbelns åsikter gällande om rätt låt vann, jag vill inte behöva höra skitlåtarna och de som tycker till utan att faktiskt veta något om musik. Jag hatar skiten, och tänker hålla mig upptagen med annat på lördagar framöver. Tur att R hellre sitter och läser en bok i stället också…

Visst kan man tävla i musik, men låt då riktiga musiker göra det, med en riktig orkester. Inte någon som är snygg och nästan kan sjunga. Nä, jag är glad om jag kan undvika möget. Dessutom hatar jag att det kallas för “Mello“. Mello? Kom igen. Orkar man inte säga melodifestivalen, eller hör man bara inte hur dumt det låter? Mello-vaddå? Melodram? Melankoli? Äh, tacka vet jag QI.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/matberg-och-skitmusik/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag missade också det där kulturella(?) jippot vi älskar att hata. De få gånger jag lyssnat på något som varit med har det hållit, (enligt min åsikt), väldigt låg kvalitet. Fast då många andra gillar det har jag kanske fel. Eller?
  Avskyr också det där “mello”. På morgon-tv i fredags snackade med sin utsända reporter som kallades “mello-Korre”. Va fan? Kanske det behövs för att verka “cooool”
  Du sa det innan. Folk är idioter och jag tycker det verkar bli värre och värre. Satt och fikade igår och närheten satt ett gäng hormonstinna unga pojkar 20-25 år och förde ett jävla liv. Slogs med ihoprullade tidningar, hojtade och trummade med nävarna på fåtöljerna. Är man så orolig får man väl ut och springa en runda. Grrrrr….. Känner inte igen mig och i den åldern hade min generation gjort lumpen, jobbat och skaffat familj. Då mognar man. 😀

  1. Ja, låg kvalitet och falsksång var bara förnamnet. Såg ett sammandrag nu på förmiddagen, och det var fruktansvärt falskt på många håll.

   Folk är idioter. Helt enkelt. :mrgreen:

 2. Undra vad dessa artister gör mellan melodifestivalerner för många av dom hör man aldrig talas om.
  Uppträder de lokalt eller på företagsfester? Vem är Yohio? Cookies N Beans har jag bara hört talas om i dessa sammanhang. Inte mycket hopp för dagens estetelever. 😀

  1. A-kassa? McDonalds? Callcenter? 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.