Öppet hus på Nationalmuseum

Av en slump fick jag se att en vän postat på Facebook om att det är öppet hus med fri entré på Nationalmuseum i helgen. Sedan är det tvärstopp, det kommer att stänga för renovering, och inte öppnas förrän 2017. Om fyra år! Jag gillar Nationalmuseum, det är ett av ytterst få museer i stan som inte är anpassat för barn eller idioter (som Spritmuseum).

Nu var det i och för sig inte särskilt länge sedan jag var där, kanske ett par år, men tillräckligt länge för att jag ska vilja gå igen. Fyra år känns som väldigt lång tid! Det kanske blir ett besök, alltså. Antagligen är det fullproppat med folk som tänker precis som jag, men låt gå. Jag har en rullstol att glida runt i, så akta hälsenorna om det är R som kör.

Har ingen aning om vad de ska göra med stället, eller med målningarna, men det är klart att en uppfräschning vore på sin plats. Kommer ni ihåg när någon snodde tre svindyra tavlor därifrån? Vem hade de tänkt sälja dem till, liksom? Ja ja, vi får se hur det blir. R ska träffa sin herrklubb på lördag kväll, och så kanske svärisarna kommer förbi på en fika. Söndag är fortfarande ett tomt ark, som ska fyllas med något härligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/oppet-hus-pa-nationalmuseum/

2 kommentarer

  • Petterfebruari 2, 2013 kl. 20:18
  • Svara

  Kom att tänka på att det där ”Spritmusem” låter ganska ynkligt jämfört med vårt punschmuseum.

  https://www.karlshamnsmuseum.se/ezweb/?Page=2&ID=1

  Jag har till och med hört ett rykte att om ett sällskap besöker muséet kan man få provsmaka. Kanske dags att kolla upp det. Det var ju här nere den moderna sprittillverkningen en gång startade. 😀

  1. Det var oerhört ynkligt och uselt! Jag tror garanterat att punschmuseet är mycket bättre – och punsch är gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.