Remissen funkade!

Ja, som rubriken lyder – remissen funkade! Jag har fått en kallelse till ortopeden på Södersjukhuset i mitten av mars! Tydligen ansåg de att de där tre diskbråcken kanske var något de kan göra något åt, och det vore ju trevligt. Min välgörenhetsläkare (som tar emot mig gratis) och jag har pratat om eventuella operationer.

Eftersom diskdegenerationen går ganska fort, så var han ganska övertygad gällande att om de stelopererar mig på de nivåer bråcken sitter nu, så kommer jag att få nya högre upp. Det är ju inget vidare.

Och ortopeden behandlar ju egentligen inte nerver – diskbråck är ju påverkan på nerverna. Men jag är glad att de i alla fall kommer att titta på mig och se om det är någon idé att göra något alls. Byta ut några diskar kanske, men det har inte gjorts tillräckligt många år för att veta hur bra det är i längden. Och det är inte helt riskfritt att gå in i ryggraden och peta med vassa saker, särskilt när saker inte läker bra alls på mig.

Men alltså, jag är så glad att jag har träffat den här nya läkaren. Han är lite som jag, sådär att han alltid vill lära sig mer, och låter såna saker ta tid. Han har lärt mig massor, och fått mig att fundera på många saker. Jag är imponerad över hans engagemang och generositet, och kan bara hoppas att jag kommer att känna likadant när jag kommer till SÖS.

Med tanke på hur det har varit tidigare så inser jag att jag förmodligen bara kommer att vara en i mängden på ett löpande band, men jag tänker i alla fall hoppas att de tycker att jag är någon som är värd att hjälpa. En dryg månad dit, det gick faktiskt fort!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/remissen-funkade/

2 kommentarer

    • Tofflanfebruari 10, 2013 kl. 19:23
    • Svara

    Det låter som typ ”alltid något” – i positiv bemärkelse! Men den där läkaren som behandlar dig verkar ju toppen!

    1. Jag tror inget förrän jag ser det! :mrgreen: Ja, det är toppen! Hoppas att det leder till något, om inte så är jag glad ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.