Samåker med pundare

Det bor en pundare någonstans på samma gata som jag. Han brukar åka tidigare än jag, men det händer att jag samåker med honom ibland. Han åker till någon vårdcentral eller klinik på Kungsholmen och får metadon, och han håller fan aldrig käften. Jag känner till hans uppväxt, hans yrkesliv, att han varit pensionär sedan 35-årsåldern för att han pundat (!), och vad han gör på dagarna. Oftast pratar han med chaufförerna, men ibland försöker han med mig också. Glöm det. En del dagar är han mer påtänd än andra (trots metadonet), och ibland ber chaufförerna honom helt enkelt att hålla käften och inte störa de andra passagerarna – mig.

Gul tecknad taxi. Tvingas samåka med en pundare.Han har inte färdtjänst, utan åker sjukresor till den där kliniken. Och jag ogillar skarpt att inte bara kan han se, när han sitter i framsätet (vilket han alltid gör eftersom han hämtas först), vad jag heter, var jag bor, vart jag ska och mitt telefonnummer. Det är en sån där människa som man verkligen, absolut inte vill ha med att göra på något sätt, och att mina uppgifter syns på skärmen är ett fatalt fel av färdtjänst. Särskilt när vi faktiskt bor bara 100 meter ifrån varandra, och han är både hög och pratsjuk.

Jag tror absolut inte att han är farlig eller så, tvärtom är han nog ganska harmlös och jag har inget emot pundare, men jag vill vara i fred. Jag vill inte att han börjar prata med mig om han ser mig ute i området. Jag vill inte ha med honom att göra, och gick det så skulle jag vilja slippa åka med honom också. Dessutom stinker han, sådär sötsurt som en del trasiga människor gör, och är fruktansvärt smutsig. Blä.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/samaker-med-pundare/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.