Ska det bli varmare?

Det påstås att det ska bli varmare, men det tror jag inte ett dugg på förrän snön har smält och gruset är bortsopat. Först då är det vår! Det är svinkallt på nätterna, neråt 10 minus! Förra året hände det, alltså våren, en dag i mars, och det var ett sånt där ögonblick som satte sig fast i mig. Jag var på väg från sjukgymnasten, solen värmde och vinterjackan var alldeles för varm. Gruset var borta och för en gångs skull kändes det inte som om jag gick i grynig sockerkakssmet.

Men så har vi det inte nu, nej då. Snön ligger fortfarande i massiva drivor, med tillhörande äckliga grushögar. R berättade om en snötipp i Gröndal någonstans, som var närmare 20 meter hög. När den har smält är det väl 5 meter grushög kvar, fy fasen. Tacka vet jag antingen gräsmatta eller asfalt. Mellanting är inte roliga.

Snöflinga, snöstjärna. Kaos i trafiken på grund av snön. Längtar efter varmare väder!Jag saknar uteserveringarna, och jag saknar att slippa frysa när jag är ute och flanerar. Mest av allt saknar jag att kunna gå utan att kroppen vrids och stegen sladdar varje gång jag sätter ner foten. Och så önskar jag att jag hade ett hus på franska Rivieran, för det här suger. Jag skiter i om det är sol, så länge det inte är minusgrader. Låt det bli varmare snart, tack! Brrr!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/ska-det-bli-varmare/

2 kommentarer

    • Annkifebruari 27, 2013 kl. 09:29
    • Svara

    Håller med. Såg vi kunde få 15 gr. Minus nästa vecka här i Lappland Vill ha sommar! Idag har vi plus 3,6

    1. Åh, fy, man är så less på vintern nu! I dag har vi också några plus och solen skiner, men snart kommer väl den arktiska kylan tillbaka! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.