Svar på magnetröntgen

Jag har fått svar från magnetröntgen jag var på för ett par veckor sedan. Jag vet inte om texten säger er så mycket, men så här ligger det till. Bland annat.

Det föreligger viss progress av diskdegenerationen mellan L4 och S1. På L4-L5-nivån finns ökad disksänkning och minskning av vattenhalten, och dessutom har det tillkommit ett brett mediant diskbråck och en mindre diskbråcksekvester paramediant på vänster sida. Progress av L5-S1 degenerativ signalökning i ändplattorna och ytterligare ökad sänkning av diskhöjden jämfört med föregående magnetröntgen. Disken buktar brett i spinalkanalen och når avgångarna a S1-nervrötterna. Degenerativ, närmast cystisk liten förändring längs med nervtråden på samma sida.

Ryggkota, diskar. Svar på magnetröntgen.

Och så vidare. En massa text och meningar med latinska ord jag inte förstår, utan att sitta och slå upp dem vartefter. Som till exempel att conus är opåverkad. Det låter ju bra, men säger mig ingenting!

Min husläkare skickade hem en kopia av svaret, tillsammans med ett brev där det stod att han har skrivit remissen till ortopeden. Så nu gäller det bara att vänta, igen. Om ett par veckor måste jag ringa och höra om de skickar tillbaka den här remissen också, och i så fall vet jag inte vad jag ska göra angående trasiga diskar och utstrålning i benen.

Hoppas fortfarande på Arga Doktorn, och kanske att någon behandling eller någon kunskap jag får med mig från den nya kliniken jag var på, kan hjälpa till med det största problemet – EDS. Jag är fortfarande nöjd med 2013 så här långt, så jag tänker inte bekymra mig över det här i onödan heller. Jag har skitont, det går inte över på en natt ändå.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/svar-pa-magnetrontgen/

1 ping

  1. […] intim bild, på hur jag ser ut på insidan? Här kommer ett par av alla bilder från den senaste magnetröntgen jag gjorde för några veckor […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.