Upplevelsepaket

Ja, ni vet såna där boxar eller presentkort man kan köpa, där man kan välja på allt mellan chokladprovning och en helikoptertur? Presenteras ofta i samband med alla hjärtans dag, jul och som den perfekta födelsedagspresenten. Alltså, jag tycker att det känns väldigt mycket löpande band över de där upplevelserna, och inte alls särskilt mysigt eller intimt.

Dels får man göra mycket av det i sällskap med andra (nej, de kör inte iväg en luftballong med två personer för det priset), och dels är det väldigt lite man får för pengarna. Det som verkligen kan vara värt att prova, kostar många tusenlappar. Jag skulle dö om jag fick en chokladprovning, till exempel. Okej, inte riktigt, men det skulle vara slöseri med pengar. Jag gillar inte mörk choklad och tål inte nougat eller marsipan – nötter och mandel – så jag skulle säkert få roligare för pengarna om jag köpte choklad som jag vet att jag gillar.

Choklad. Vit choklad, mjölkchoklad och mörk chokla i bitar. Om upplevelsepaket, som chokladprovning.

Eller en mysig weekend på något utvalt ställe, där det ibland till och med blir billigare att boka på egen hand. Om jag inte vill ha exakt den maten, eller de spa-behandlingarna de erbjuder. Nej tack. Vinprovning, fy. Är ingen fantast. Om jag hade så bra smaklökar att jag uppskattade och märkte smakvariationerna skulle jag kanske ha valt en annan karriär – jag känner inte ens skillnad på olika druvor.

Självklart blir det dyrare än normalt, eftersom anordnaren (som säljer presentkorten) måste tjäna en hacka. Nej, vill jag göra något liknande så ordnar jag det hellre på egen hand. Det känns inte ett dugg romantiskt eller spännande när det är en industri. Visst finns det säkert roliga saker bland de upplevelser som erbjuds också, men jag tycker att det är mysigare och mer värt att ordna något själv, så att man slipper alla andra som vill göra samma sak.

Jag har aldrig fått någon färdigpaketerad upplevelse i present, och tänker nog aldrig ge bort en heller. Jag vill i alla fall inte ha en, och jag ger sällan bort något jag inte själv kan stå för, eller tycka om. Vad tycker du om upplevelsepaket?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/upplevelsepaket/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianafebruari 23, 2013 kl. 13:37
  • Svara

  Jag HATARA upplevelsepaket !

  Sicket jävla trams .

  1. :mrgreen: Ord och inga visor!

  • Malinfebruari 23, 2013 kl. 15:06
  • Svara

  Jag gillade de jag fick i födelsedagspresent förra året. Bara för att vara lite motvalls här då. =)

  1. Ja, man får tycka precis vad man vill! 😀 En del saker passar en del människor bättre, och en del saker passar andra (mig) inte alls! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.