Världens högsta slänggunga

Gröna Lund firar 130-årsjubileum i år, och ska bygga en ny, helt galen åkattraktion. Det är en slänggunga, vilket i sig inte låter särskilt spännande, men det som är speciellt med den är att man firas upp 121 meter i luften innan man åker runt i 70 kilometer i timmen! Weee! Jag tycker att det låter hur häftigt som helst, och ja, jag skulle förmodligen vara livrädd men göra det ändå.

Lite som Fritt fall, man vågar knappt titta ner, och ögonblicket när man sitter längst upp och väntar på att släppas ner är oerhört häftigt. Adrenalin, jag älskar det! Man blir helt hög efteråt, och går omkring och ler!

De är jäkligt bra på att utnyttja ytan på Grönan, för de har ju verkligen inte mycket plats att bygga saker på. Liseberg har ju åtminstone tre gånger så mycket plats, men inte alls lika mysigt och bra läge. Dessutom är Grönan grymma på att ta dit bra artister på somrarna.

De monterade ner Extreme för att få plats med den nya attraktionen, och jag tycker att det är hur bra som helst. Jag kan ju inte åka saker som svänger mycket eller fort, eller är ryckiga, för det fungerar inte alls med min rygg. Diskkompressioner, aj. Den här slänggungan blir högst i världen, och premiärturen blir den 27 april. Någon gång ska jag definitivt åka den här, förhoppningsvis redan i sommar. Vågar du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/varldens-hogsta-slanggunga/

2 kommentarer

    • Monica/handbrutenfebruari 12, 2013 kl. 09:58
    • Svara

    Nej du. Om jag fick en miljon skulle jag inte åka med den där. Ja om jag var tvungen att göra det skulla jag supa mej full innan. Usch vad de hittar på. Det kan ju inte vara nyttigt.

    1. Hehe, oj då! Jag tycker att det låter kul, men förmodligen bara en gång – och jag skulle vara livrädd också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.