Veckans plus, vecka 5

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till något litet och enkelt. Ett mellanmål, men ett extremt bra sådant – kvarg. Finns i flera sötade och smaksatta varianter, men det är egentligen bara den naturella med 1% fett som är riktigt bra. Mycket protein per krona, billigt (så länge man inte köper Arlas små svindyra burkar) och kan varieras i oändlighet.

Kesella, kvarg från Arla. Veckans plus.Jag står inte ut med smaken av naturell kvarg (alla syrliga mjölkprodukter är vidriga) så jag måste smaksätta min för att den ska bli riktigt bra. Ett par matskedar Fun light i, eller annan saft, röra frenetiskt, och så smakar det som fruktyoghurt sen – men betydligt nyttigare! Lite frukt, bär eller frön/nötter i och det är komplett. Eller kryddor och örter i stället för söta saker, så har man en sås till köttet. Det finns en färdig, dyrare variant med vaniljsmak som är god till bär och frukt, men den fixar man lätt själv till ett betydligt lägre pris med lite socker och vanilj. Helt klart godare än pulver-vaniljsås.

Kvarg passar bra till frukost, som mellanmål, eller när man ska vräka i sig protein efter träningen. Dessutom går det fort att bara öppna burken, röra i det man vill och slafsa i sig. Nu när jag har börjat träna mer igen ökar också kvargintaget, eftersom jag måste få i mig mer protein än vanligt. Den enda nackdelen är att många butiker inte inser hur mycket kvarg som intas av folk som tränar (ja, folk köper hela plattor med kvarg), och tar in alldeles för lite av lättvarianten, för det är ofta alldeles rensat i hyllan. Och lussekatter blir torrare om man har kvarg i, fast det skiter ju jag i – jag gillar inte ens lussekatter. Gillar du kvarg?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/veckans-plus-vecka-5/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.