Veckans plus, vecka 8

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till mitt gym, Puls & Träning vid Viloparken! Det är ju väldigt litet, och saknar fortfarande en hel del saker för att vara komplett, men det är alltid tomt eller väldigt lite folk när vi går dit och tränar! Ja, jag inser att det är dåligt i längden, och att det kanske inte överlever så många år, men för mig är det helt perfekt. De är nog inriktade på pensionärer och folk som inte tränat förut, och de går nog inte heller dit på kvällen och använder sig av de fria vikterna. De gångerna det faktiskt är folk där, använder de mest löpband eller crosstrainer, och kanske någon maskin för styrka ibland.

Gym och fria vikter

Det är obemannat, vilket innebär både en för- och en nackdel. Fördelen är öppettiderna, vilka är mellan 05-23. Nackdelen är att det, enligt personalen, inte får finnas några ordentliga ställningar för knäböj eller bänkpress, och det är svårt att lösa på annat sätt. Det finns ingen benpress, till exempel. Jag kan ju köra bänk i olika varianter, för älskaren R kan hjälpa mig passa, men han är alldeles för stark för att jag ska kunna göra detsamma för honom. Och det finns ingen personal som kan slänga ut folk som tar med sina ungar dit, eller gör andra saker som är förbjudna att göra i en träningslokal.

Det ligger så nära att jag både orkar gå dit, träna och gå hem, trots att det är snö! Numera är det två saker jag tänker på när jag väljer bostad (förutom priset, såklart), och det närheten till tunnelbanan och närheten till ett gym. Det senare spelade inte så stor roll förut, när jag enkelt kunde åka vart jag ville, men nu är det superviktigt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/veckans-plus-vecka-8/

2 kommentarer

    • Karolinafebruari 25, 2013 kl. 06:47
    • Svara

    Jag har också ett P och T-gym i närheten av mig, och jag håller helt med dig, visst, det saknas några apparater men man har ju alltid lugn och ro när man tränar!!! Och det är värt mycket tycker jag. Jag blev dock mycket förvånad när jag var på gymmet vid 7.20 i lördags morse, då var det nästan mer besökare än vanligt (tror vi var 4 st). Ha en bra dag!

    1. Ja, det är fantastiskt skönt! Haha, hade aldrig trott att det skulle vara ”så mycket” folk där en sån tid! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.