Yoggi rabarberpaj

Såg den här, Yoggi rabarberpaj, i affären senast och tänkte naturligtvis: ”Det låter gott!” Dessutom var det rabatt på den, så den fick följa med mig hem. Yoggi rabarberpaj, det låter ju helt fantastiskt! Varianten de har med äpple, kanel och vanilj är god och smakar paj, så jag tänkte att den här inte kan vara mycket sämre! Rabarberpaj är ju faktiskt godare än äppelpaj.

Yoggi Rabarberpaj

Men jag hade fel, det var en stor besvikelse. Den smakade bara obestämbart sött, och det var ingen som helst syrlighet eller skarphet av rabarber i den. Med nästan 10% socker så är det ju ingenting man äter till frukost varje dag, så det var första och enda gången jag köpte den. Alldeles för mycket, för det tog ju bort all smak av vad som skulle kunna tänkas ha varit gott, det där härliga sura från smaken av rabarber.

Sen störde jag mig på något mer också, om möjligt mer än av smaken. Det stod att ”Frukten ger färgen” på paketet, men i innehållsdeklarationen står det att den innehåller rödbetsjuice också. 8% rabarber kan omöjligt ge yoghurt rosa färg, antar jag. Och när det står ”frukten” i bestämd form utgår man ju ifrån att de menar rabarbern, för inte fasen är paj en frukt. Och sedan när blev rödbetsjuice frukt? Nej, tummen ner för Yoggi rabarberpaj. Riktig paj däremot, är något av det allra godaste jag vet. Blåbär och rabarber är helt klart mina favoriter. Om något så fick den här yoghurten mig att längta efter säsongen för riktig rabarber…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/yoggi-rabarberpaj/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.